Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Dechberoucí světy a srdceryvné příběhy. Toto je sedm nejlepších feel-good her, které musíš vyzkoušet
It Takes Two
Zdroj: Hazelight Studio/propagační materiál

It Takes Two

Máme tu i něco pro ty, kteří rádi hrají ve dvou. Hraní ve společnosti někoho blízkého dovede být ohromně obohacující, obzvlášť když jde o takový herní klenot, jako je It Takes Two. Titul od švédského týmu z Hazelight Studios je mistrovským dílem a právem si na herních Oscarech v roce 2021 odnesl cenu za nejlepší hru roku.

Doporučeno
Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička 23. dubna 2024 9:00

Hra vypráví příběh o manželském páru, který zrovna prochází krizí a chystá se rozvést. Hádky rodičů se přenáší i na jejich malou dcerku, která si tak moc přeje, aby její rodiče zůstali spolu, že se stane něco nevídaného – máma s tátou se převtělí do jejích panenek. Pro rodiče tak začíná dobrodružství, o jakém se jim nikdy ani nesnilo.

Podobně jako v předchozích hrách studia musí oba hráči, z nichž každý hraje za jednu z postav, vzájemně kooperovat a pomáhat si v překonávání nejhrůznějších překážek. A kdoví, třeba se jim přitom podaří i zachránit svůj vztah. Originální hratelnost poháněná dojemným příběhem a podpořená líbivým vizuálem dělá z It Takes Two hru, na kterou jen tak nezapomeneš.

Hru jde hrát online, ale pro lepší prožitek silně doporučujeme hrát s někým blízkým společně u televize. Nebudete litovat.

stardew valley
Zdroj: ConcernedApe/propagační materiál

Stardew Valley

Ve hře Stardew Valley zdědíš chátrající farmu po svém dědečkovi a poté, co se vymaníš z ruchu života ve městě, tě čeká nový život. Tvým úkolem je z kusu zarostlého pole udělat prosperující farmu. Ale nebude to jednoduché a chtít to bude pořádný kus píle. Na začátku budeš mít jen pár korun a nástrojů, ale postupem času farmu přetvoříš k nepoznání. Budeš se starat o hospodářská zvířata, sázet a sklízet plodiny, vyrábět různé přístroje.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš hry vytvořené podle slavných filmů? KVÍZ: Jak dobře znáš hry vytvořené podle slavných filmů? 4. dubna 2024 11:00

Hra se dočkala velkého úspěchu a získala i různé prestižní ceny. Kdo by to byl řekl, že farmaření může být taková zábava a pečování o kus půdy tak odpočinkové a relaxační.

Animal Crossing.
Animal Crossing. Zdroj: Nintendo/propagační materiál

Animal Crossing: New Horizons

Nezapomněli jsme ani na majitele přenosné konzole Nintendo Switch. Těm hráči na ostatních platformách mohou závidět titul Animal Crossing: New Horizons, který si získal srdce milionů hráčů a hráček po celém světě. Včetně těch našich.

A co tě v tomto roztomilém „simulátoru života“ čeká? Víceméně vše, co k životu na ostrově patří. Na odlehlém ostrově budeš sbírat materiály potřebné k výrobě různých předmětů, sázet stromy a květiny, kácet dřevo, věnovat se rybolovu, prozkoumávat své okolí… Je toho opravdu mnoho a spojit se můžeš i s někým dalším v lokálním i online multiplayeru.

Animal Crossing: New Horizons je nenáročná, ale zároveň bravurně provedená hra, ve které je velmi snadné utopit hromady času. A věz, že se zde budeš náramně bavit i při těch nejobyčejnějších aktivitách. Pokud už vlastníš Switch, kup si i Animal Crossing.

abzu
Zdroj: Giant Squid/propagační materiál

Abzu

Pod mořskou hladinou se ukrývá naprosto dechberoucí svět, kterým se díky Abzu můžeš nechat okouzlit i ty. Navlékni si neoprenový oblek, nasaď ploutve a ponoř se mezi houfy ryb, barevné korály a objevuj krásné podvodní prostředí, zatímco kolem tebe plavou žraloci a velryby. Hra je i po letech naprosto nádherná a má nezaměnitelnou atmosféru. A není se čemu divit. Za hrou totiž stojí art director, který pracoval i na Journey. Za vyzdvihnutí stojí i povedený soundtrack, který si vysloužil několik ocenění. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse