Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. října 2023 15:15
Čas čtení 1:31
Ilona Hobzová

VIDEO: Seriál Koruna se loučí. Jak tvůrčí tým zvládl zpracovat smrt Diany?

VIDEO: Seriál Koruna se loučí. Jak tvůrčí tým zvládl zpracovat smrt Diany?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jeden z nejoblíbenějších seriálů posledních let míří do finále.

Závěrečná řada oceňovaného seriálu Koruna, který mapuje osudy členů a členek britské královské rodiny, začíná 16. listopadu. Netflix ve čtvrtek vydal oficiální trailer k první části série, podle něhož se tvůrčí tým zaměřil zejména na princeznu Dianu, včetně posledních chvíl jejího života.

Citlivé zpracování Dianiny smrti

První čtyři epizody sledují hlavně rozvoj vztahu mezi princeznou Dianou a Dodim Al-Fayedem před osudnou autonehodou, která si vyžádala životy veřejností milované princezny i jejího přítele. Dohady o tom, zda bude v seriálu zobrazena i samotná smrt princezny, Netflix popřel. Nehoda, ke které došlo 31. srpna 1997 v Paříži, v seriálu prý zachycena nebude. Budou vidět pouze scény, které se udály před nehodou a nějakou dobu po ní.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš slavný film jenom podle hereckého obsazení? KVÍZ: Poznáš slavný film jenom podle hereckého obsazení? 26. října 2023 17:00

Šestá série sleduje osudy princezny Diany a prince Charlese (dnes krále Karla III., pozn. red.) coby čerstvě rozvedeného páru. Zatímco následník trůnu prožívá tradiční léto na panství Balmoral, jeho bývalá žena tráví horké měsíce na luxusní jachtě rodiny Al-Fayedových. Musí se však neustále vypořádávat s neutuchajícím zájmem paparazzi a pronásledováním ze strany médií. 

Poté, co se objeví zpráva o smrtelné autonehodě Diany a Dodiho, obrovská vlna smutku veřejnosti zastihne královnu Alžbětu II. zcela nepřipravenou a královský palác se pod palbou kritiky otřásá v základech. 

V roli královny Alžběty se stejně jako v 5. sérii představí Imelda Staunton, kterou můžeš znát z Harryho Pottera coby neoblíbenou Dolores Umbridge. Jejího manžela, prince Phillipa, ztvární znovu Jonathan Pryce. Změna nenastala ani u Diany a Charlese, můžeme se opět těšit na Elizabeth Debicki a Dominica Westa. Doplní je Lesley Manville jako princezna Margaret, Claudia Harrison coby princezna Anna nebo Olivia Williams, které tvůrci svěřili roli Charlesovy přítelkyně Camilly Parker Bowles.

Záběry z 6. řady seriálu Koruna.Záběry z 6. řady seriálu Koruna.Záběry z 6. řady seriálu Koruna.Záběry z 6. řady seriálu Koruna.
Zobrazit galerii
(6)

Mezi nováčky patří britský herec Ed McVey, který ztvární prince Williama. Jeho vyvolenou Kate Middleton si zahraje Meg Bellamy. Jako mladší syn Diany a Charlese, princ Harry, se představí Luther Ford, roli Dodiho Fayeda získal na starost Khalid Abdalla.

Doporučeno
The Crown: Co se skutečně stalo a co si tvůrci vymysleli? Porovnáváme seriál s realitou The Crown: Co se skutečně stalo a co si tvůrci vymysleli? Porovnáváme seriál s realitou 15. září 2022 16:30

Seriál Koruna vzešel z pera scenáristy Petera Morgana v roce 2016. Získal řadu prestižních ocenění. V letech 2017 a 2021 obdržel Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál. Stejnou sošku si odnesly také Claire Foy a Olivia Colman, které britskou panovnici hrály v předchozích sériích. Akademie ocenila také Gillian Anderson a její ztvárnění premiérky Margaret Thatcher ve 4. sérii. S prázdnou neodešli ani Emma Corrin a Josh O'Connor coby Diana a Charles. 

Domů
Sdílet
Diskuse