Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
1. listopadu 2023 v 13:26
Čas čtení 0:44
Radim Šlechta

Stephen King vyhlásil Elona Muska na Twitteru. Znovu

Stephen King vyhlásil Elona Muska na Twitteru. Znovu
Zdroj: WireImage/Leigh Vogel
NEWS
Uložit Uložené

Mistr hororu si nebere servítky nejen ve svých knihách, ale i na sociálních sítích.

Miliardář a současný vlastník sociální sítě X (dříve Twitteru) přispěl další troškou do svého mlýna kritiky woke společnosti. Na svém profilu zveřejnil tvrzení, že se woke lidi „začínají probouzet“.

Musk tím upozorňoval na tendenci části lidí upouštět od politicky korektní, tzv. woke kultury. Spisovatel Stephen King má na miliardářovy myšlenkové pochody vlastní názor.

„Sr*čka,“ odpověděl mistr hororového řemesla vlastníkovi X jednoduše. Není to poprvé, co se King s vedením sociální sítě dostal do křížku. Když se zaváděly poplatky za ověření účtu (modré odznáčky u jména), důrazně se proti tomu ohradil.

„Mám platit 20 dolarů měsíčně za to, abych si udržel modrou ikonku? Nas*at, platit mají oni mně. Pokud se to zavede, zdrhám,“ napsal tehdy King na svůj profil. Ověření mu nakonec zůstalo zdarma, protože Kingův profil patří k hojně sledovaným, kterým se Musk rozhodl odznáček nechat.

Odpověď Stephena Kinga lidé hojně retweetovali s tím, že v konfliktu spisovateli fandí. Další jenom vyjádřili zmatení nad tím, co chtěl Musk v původním příspěvku vlastně říct.

Kromě konfliktů s Muskem se King pravidelně pouštěl do roztržky s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Domů
Sdílet
Diskuse