Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. listopadu 2023 15:11
Čas čtení 0:44
Lucie Kotvalová

Pizza Hut v Hongkongu prodává hadí pizzu. Jak chutná?

Pizza Hut v Hongkongu prodává hadí pizzu. Jak chutná?
Zdroj: Unsplash/The Creative Exchange, Pixabay/Pexels
GASTRO GASTRONOMIE PIZZA
Uložit Uložené

Pizza obsahuje drcené hadí maso, černé houby a čínskou sušenou šunku.

Americká společnost Pizza Hut se spojila se stoletou hongkongskou restaurací Ser Wong Fun, aby zmodernizovala tradiční čínský pokrm. Vznikla tak hadí pizza, nebo jednodušeji: had na pizze. O novince informuje server CNN.

Nová pizza variace, pojmenovaná „snake soup pizza“, kombinuje drcené hadí maso, černé houby a čínskou sušenou šunku. Jedná se o nepostradatelné ingredience pravé hadí polévky i, jak píše server, „marketingového plánu hongkongské franšízy, který má vyvolat rozruch na internetu“.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pizza Hut Hong Kong & Macao (@pizzahut.hk)

„Ve spojení se sýrem a kuřecím masem nakrájeným na kostičky je hadí maso chuťově bohatší,“ uvedla Pizza Hut Hongkong předtím, než se pokrm minulý týden začal prodávat. Pizza je v prodeji do 22. listopadu.

Redaktoři a redaktorky CNN pizzu ochutnali a textura hada je podle nich podobná sušenému kuřeti.

Doporučeno
GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika? GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika? 24. září 2023 15:16

V Hongkongu a v jižní Číně se dušení hadi konzumují zejména v chladnějších měsících. Podle přísloví v místním kantonském dialektu je nejlepší jíst hada, „když začne foukat podzimní vítr“. Jinými slovy, když se vykrmí a připraví se na zimní spánek. Mnozí totiž věří, že má hadí maso léčivé účinky, zlepšuje stav pokožky a zahřívá organismus.

Domů
Sdílet
Diskuse