Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2023 16:46
Čas čtení 0:50
Lucie Kotvalová

České celebrity mají vlastní chodník slávy, hvězdu na něm má i Karel Gott. Kde ho najdeš?

České celebrity mají vlastní chodník slávy, hvězdu na něm má i Karel Gott. Kde ho najdeš?
Zdroj: Česká televize
ZAJÍMAVOSTI ČESKÁ HUDBA ČESKO KAREL GOTT
Uložit Uložené

Osobnosti českého showbyznysu nemusí do Los Angeles. Vlastní chodník slávy mají na Vysočině.

Tak dlouho jezdily hvězdy českého showbyznysu do restaurace ve Velké Bíteši na Vysočině za dobrým jídlem, až jim majitelé založili „bítešský chodník slávy“. Na Masarykově náměstí se nachází už třicet hvězd. O spektáklu informoval server iROZHLAS.cz.

Restauraci a hotel U Raušů ve Velké Bíteši vlastní Raušovi už od 30. let minulého století. Při cestách mezi Prahou a Brnem se do ní postupem času začalo zastavovat čím dál více známých osobností. Nejprve na zdech podniku zanechávaly pouze své podpisy, ovšem majitelé se jejich stopu rozhodli „tesat do kamene“.

Restaurace U Raušů.
Restaurace U Raušů. Zdroj: xraus / Wikimedia Commons

Za 30 slavíků nadívaných zlatem

V roce 2002 se tak na chodníku před restaurací objevila první hvězda slávy dedikovaná skupině Maxim Turbulenc. Podle majitelů to byli „fantastičtí jedlíci“. V roce 2005 pak přibyla jedna z nejvýznamnějších – hvězda Karla Gotta. Na něj restauratér vzpomíná i pro jeho „pověstnou skromnost“.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ɪᴠᴇᴛᴀ ᴋᴏříɴᴋᴏᴠá (@korinkovaiveta)

Další hvězdy pak podle Deníku patří například Lucii Bílé, Miroslavu Žbirkovi, Waldemaru Matuškovi, Jaroslavu Uhlířovi a dalším osobnostem z kultury i sportu.

Doporučeno
KVÍZ: Na kolena, na kolena, jé, jé, jé. Jak dobře znáš české hitovky? KVÍZ: Na kolena, na kolena, jé, jé, jé. Jak dobře znáš české hitovky? 13. listopadu 2023 8:00

Na hvězdách je vždy kromě jména a roku také slogan. „Karel Gott má tak například na své hvězdě napsáno ‚Za 30 slavíků nadívaných zlatem‘, Michal David ‚Za hity s celoživotní trvanlivostí‘ a Lukáš Krpálek ‚Tak hezky papal, až v Riu přepral celý svět‘,“ píše iROZHLAS.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse