Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2023 18:00
Čas čtení 0:17
Vojtěch Vanda

KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh

KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh
Zdroj: MBS
FILMY A SERIÁLY ANIME JAPONSKO
Uložit Uložené

Někdy je opravdu až k neuvěření, co vše jsou schopni tvůrci mangy nebo režiséři anime vymyslet za příběhy. Tady si vyzkoušíš, jestli poznáš titul podle synopse.

Zahrajeme si takovou hru. Hru, která nejspíš půjde lépe těm, kteří rádi sledují či čtou japonskou animovanou tvorbu. Ale vzhledem k tomu, že je úspěšnost uhodnout správnou odpověď padesátiprocentní, není důvod, aby si ji nevyzkoušel kdokoliv.

V každé otázce uvidíš potenciální anime synopsi, u níž musíš uhádnout, jestli se jedná o opravdové anime, nebo jen o výmysl fantazie příliš kreativního redaktora. Možná si říkáš, že je to velmi jednoduché, avšak pozor, výsledek tě možná překvapí!

Kvíz
KVÍZ: Poznej, jestli jde o anime, nebo o šílený vymyšlený příběh
110
Hlavní hrdina se poté, co jeho matku sežere obrovský humanoid, rozhodne, že zachrání svět. Během své snahy v nerovném a předem prohraném boji se však sám lidožravým humanoidem stane a zjistí, že jeho svět není takový, jaký se zdá.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Tohle bylo určitě jednoduché. Pokud v synopsi registruješ příběh Erena Jaegera z Attack on Titans, máš bod!
210
Je v pořádku, když hlavní postava anime prolomí čtvrtou stěnu a uvědomí si, že je její život seriálem? I když nechápe, jak je možné, že všechny její vzpomínky, zážitky, lidé kolem i samotná budoucnost existují v hlavě tvůrců, chce pro sebe i své okolí získat vlastní život, jen jí v cestě stojí jediný nepřítel – displej tabletu.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Pokud víme, žádné takové anime neexistuje. A pokud ano, určitě nám dejte vědět do komentářů.
310
Nebezpečná zločinecká organizace se rozhodne ukrást všem lidem jejich svobodu – a ta se skrývá ve vlasech a chlupech! Naštěstí proti ní stojí hrdina se zlatým afrem a chlupy z nosu z oceli, jimiž se vymezí proti její tyranii.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Ač se to může někomu zdát přitažené za vlasy (pun intended), jedná se o opravdovou synopsi poměrně známé série Bobobo-bo Bo-bobo. Dostala 76 dílů.
410
Hlavní hrdina se probudí se zajímavým zjištěním. Nejenže zemřel, ale zároveň se reinkarnoval ve věc, kterou měl na světě nejradši – prodejní automat! Uvědomí si, že se narodil ve fantasy světě, jelikož na něj narazí elfská lovkyně. Bohužel spolu nemohou komunikovat, je přece jenom stroj, nicméně jeho nálezkyně pochopí, že by se rád stal součástí komunity, pročež jej pomocí kouzla odnese do vesnice, kde se stává (také díky tomu, že poskytuje potravu) její důležitou součástí.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Tohle je jedna z novinek studií Studio Gokumi a AXsiZ s názvem, jenž v českém překladu zní něco jako Znovuzrozen jako prodejní automat, toulám se žaláři (Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon). Vysílání anime skončilo v září a již nyní se ví, že se bude vydávat druhá série.
510
Koupelna není jenom prostor, ve kterém se staráme o svou hygienu. Když se totiž nedíváme, je tu pěkně živo. Kdo za to může? Hlavní roli zde hraje neposedný zubní kartáček, mezi nímž a zubní pastou to hodně jiskří. Pračka zase žárlí na vanu, že je věčně prázdná, ručník na houbu, že je hezky vyždímaná, a toaleta na umyvadlo, jelikož... však víte. Ale i když se jejich vztahy jeví napjaté, nakonec jsou jednou velkou rodinou, která by nefungovala bez jediného člena.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Přijde ti to až moc přitažené za vlasy? Tak to ti přijde správně, jelikož je.
610
Představ si, že hraješ nějaké MMORPG a tvým parťákem musí být tvoje máma! Hlavní hrdina se po vyplnění rádoby nedůležitého dotazníku teleportuje do hry, do níž se však dostane se svou matkou. Ta však získá superschopnosti, které z ní dělají velmi dobrou šermířku, čímž jej kompletně převyšuje. Oba musí společně získat další bojovníky do skupiny, aby se jim povedlo nad hrou zvítězit. Jenže to by hlavní hrdina musel s mámou vycházet...
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Opravdu bezedným zdrojem pro memes se v anime komunitě stala série z roku 2019 s názvem Do You Love Your Mom and Her Two-Hit Multi-Target Attacks, která o vztahu syn–matka ve videohře opravdu pojednává. Komunitou však není příliš oblíbena.
710
Hlavní hrdinka je studentkou čarodějné školy. Jednoho dne však kvůli svému chování zůstane po škole na tři sta let. A tak dlouho se jí opravdu čekat nechce, proto se vypraví do světa lidí, kde je to zajímavější. Nakonec se rozhodne, že v něm chce zůstat, jenže k tomu, aby se jí cesta zpět zavřela úplně, potřebuje kouzelný nápoj s důležitou přísadou. Do toho ji ale pronásleduje upír, kterého vyslal urputný ředitel školy.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Zde jsme si vypůjčili českou filmovou předlohu. Kdo poznal Dívku na koštěti, zvládl vybrat možnost „Výmysl“.
810
V roce 2007 vstoupil v platnost zákon o trestu za sexuální zvrácenosti. Město je obklopeno eskadrou v ochranných oblecích, která začíná zatýkat každého, kdo vypadá jako zvrhlík. Co se tedy stane s hlavními postavami, dvěma perverzáky, kteří jsou hledáni pro zvrhlosti typu A?
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Jestli klikáš na „Anime“ jen proto, že jsou zde perverznosti, tak neděláš správně. Jinak máš ale pravdu. Anime film Inukami! The Movie je ale PG 13, což znamená, že pokud je zde nahota, je přijatelná i pro mladé dospívající.
910
Nelítostný souboj o planetu začíná. Na jedné straně stojí Tučňáčí království s neznámými identitami, které dorazily na planetu Zemi, již hájí tajná protitučňáčí organizace Salón krásy Prince. Zlouni mají na své straně superzbraň Tučňáčího robota, proti níž se postaví zbraň Princů. Jenže tu musí někdo pilotovat. Ukazováček nakonec přistane na hlavního hrdinu, jenž díky zvláštnímu tělesnému složení získává nadlidskou sílu z velkých ženských prsou.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Tohle se jen tak vymyslet nedá. Anime Daimidaler: Prince vs. Penguin Empire také nebylo kdejakým hitem, ale v našem případě krásně demonstruje, do jakých šíří se dokáže dostat autorova, potažmo producentova mysl.
1010
Ďábel s armádou démonů dobývá v nelítostných bitvách konkrétní území. Jenže je svým nepřítelem zastaven, a dokonce donucen k ústupu přes portál do jiné dimenze. Místo teleportace do svého paláce se však objeví v moderním Tokiu. Bez superschopností, armády či zbraně, pouze s loajální generálkou, musí dělat vše pro to, aby přežil. Proto vezme práci v McDonald's a dělá hamburgery a přísahá, že se jednou vrátí. Až samozřejmě zjistí jak.
Anime
Výmysl
Vysvětlení
Asi poznáváš, že teleportace do jiných světů (isekai) je velmi oblíbeným žánrem anime. Existuje však i obrácené isekai, tedy že se fantasy postavy dostanou do reálného světa. Třeba jako právě v pozitivně hodnoceném snímku Ďábel brigádníkem (The Devil is a Part-Timer!).
Vyhodnotit kvíz
Domů
Sdílet
Diskuse