Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. listopadu 2023 9:44
Čas čtení 0:57
Ilona Hobzová

VIDEO: Zpěvačka vytvořená umělou inteligencí vydala první song. Lidé se baví tím, jak je špatná

VIDEO: Zpěvačka vytvořená umělou inteligencí vydala první song. Lidé se baví tím, jak je špatná
Zdroj: unsplash.com/WillFrancis/volně k užití
TECH UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Umělá inteligence vytvořila všechno –⁠ od tóniny, tempa, akordů, melodických tónů, rytmu a textu až po podobu interpretky.

Zpěvačka a skladatelka Anna Indiana, která je výtvorem umělé inteligence (AI), vydala svůj první song s názvem Betrayed by this Town. Svůj debut zveřejnila na sociální síti X, setkala se však se smíšenými reakcemi a znovu otevřela debatu o roli umělé inteligence v tvůrčím procesu.

Doporučeno
Umělá inteligence naznačila, jak dýchat na Marsu. Člověku ušetřila 2000 let práce Umělá inteligence naznačila, jak dýchat na Marsu. Člověku ušetřila 2000 let práce 16. listopadu 2023 6:51

Anna Indiana se na sociální síti X nesetkala s velkým pochopením. „Nikdo na světě o tuto technologii nestojí. Používejte umělou inteligenci k usnadnění těžké práce, ne k ničení činností, které nás baví,“ uvedl jeden z komentujících. Další jej doplnil, že píseň nestojí za nic a hlas zpěvačky je otravný, nemluvě o „té obludné, neproporcionální struktuře obličeje“.

Našli se ale i lidé, kteří Annu Indianu a její song ocenili. Podle jednoho komentujícího je třeba ocenit fakt, že teprve rok od debutu ChatuGPT dokáže umělá inteligence takto neuvěřitelné věci. Negativní komentáře označil za krátkozraké. 

Anketa:
Co říkáš na zpěvačku a píseň z dílny umělé inteligence?
Je to bomba, co technologie dnes dokáže!
Tohle mě děsí.
Je to bomba, co technologie dnes dokáže!
36 %
Tohle mě děsí.
64 %

O využití umělé inteligence v kreativních odvětvích, jako je umění, psaní a hudba, se v posledních letech v souvislosti s rozvojem těchto technologií intenzivně diskutuje. Rostoucí popularita softwaru, jako je ChatGPT, a generování obrázků pomocí umělé inteligence usnadnily rychlé a snadné vytváření obsahu. Technologie navíc s postupem času vypadá a zní stále více autenticky.

Domů
Sdílet
Diskuse