Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. prosince 2023 11:45
Čas čtení 1:06
Daniel Mikolášik

Na festivalu Sziget vystoupí v létě Sam Smith a Fred Again. Oblíbený festival má první headlinery

Na festivalu Sziget vystoupí v létě Sam Smith a Fred Again. Oblíbený festival má první headlinery
Zdroj: Sziget
HUDBA FESTIVALY HUDBA
Uložit Uložené

To jsou první jména zahraničních interpretů, kteří v létě vystoupí na slavném evropském festivalu.

V létě 2024 na Szigetu vystoupí zpěvák Sam Smith, DJ Martin Garrix, rapper Stormzy a hudební producent Fred Again. Oblíbený maďarský hudební festival zveřejnil jména headlinerů a více než 30 dalších potvrzených umělců, kteří vystoupí na budapešťském „Ostrově svobody“ mezi 7. a 12. srpnem.

stan smith
Zdroj: Sziget Festival

Příští jubilejní 30. ročník festivalu přivítá mezi 10. a 15. srpnem 2024 nejen headlinery, ale i další jména, jako jsou AMÉMÉ, Blondshell, Crystal Fighters, Eris Drew & Octo Octa, Fontaines D.C., Four Tet, Honey Dijon, Joost, Joesef, Joker Out, Louis Tomlinson, L'Impératrice, MEUTE, Nia Archives, Dom Dolla, Nova Twins, Overmono, Pip Blom, Warhaus a další, které pořadatelé oznámí později.

Podle generálního ředitele Szigetu Tamáse Kádára odráží tato rozmanitá sestava dynamické a široké publikum, které festival každoročně přitahuje. „Už během letošního Szigetu jsme obdrželi mnoho pozitivních ohlasů na to, jak moc se festival oproti Szigetu 2022 zlepšil téměř ve všech oblastech, a z dosavadního předprodeje vstupenek vidíme, že o festival v roce 2024 je obrovský zájem.“

Doporučeno
Nová Billie Eilish i Kanye. Těchto 5 zahraničních alb by ti v květnu nemělo uniknout Nová Billie Eilish i Kanye. Těchto 5 zahraničních alb by ti v květnu nemělo uniknout 30. dubna 2024 14:30

„Toto oznámení, které je zatím jen prvním ‚balíčkem‘, ukazuje, že i příští rok se na Szigetu představí velké světové hvězdy, současní umělci i nově objevené hudební talenty, takže všem bude nabídnut silný a vzrušující výběr hudby bez ohledu na žánr,“ dodává Kádár.

Sziget festival Hudba festivaly
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Sziget, který deník Daily Star označil za „pohádku pro milovníky festivalů“, plánuje v roce 2024 překonat všechna očekávání a okouzlit návštěvníky jedinečnou kombinací kulturních zážitků. Sziget slibuje, že se stane celosvětovým setkáním kreativity, jednoty a nezapomenutelných okamžiků a upevní svou pověst jednoho z nejvýznamnějších světových hudebních festivalů.

Po vyprodání takzvaných Early Bird vstupenek jsou nyní opět v prodeji celofestivalové a třídenní vstupenky v ceně od 199 eur (4 800 korun). Zakoupit si je můžete zde.

Domů
Sdílet
Diskuse