Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2023 15:16
Čas čtení 0:58
Anna Koucká

Zemřel kapitán Holt z Brooklyn 99. Herec Andre Braugher podlehl nemoci, kolegové mu vzdali hold

Zemřel kapitán Holt z Brooklyn 99. Herec Andre Braugher podlehl nemoci, kolegové mu vzdali hold
Zdroj: NBC/FOX/HULU
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI KRIMI SERIÁLY
Uložit Uložené

V 61 letech zemřel herec Andre Braugher, kterého diváctvo znalo hlavně ze seriálu Brooklyn 99. Jeho smrt, která přišla po krátké nemoci, potvrdila hercova manažerka Jennifer Allen serveru Variety.

Braugher se narodil v americkém Chicagu jako nejmladší ze čtyř dětí. Vystudoval umění na Stanfordově univerzitě, kde získal bakalářský titul, následně pak studoval herectví na prestižní Juilliard School v New Yorku. 


Kariéru odstartoval v roce 1989 v oscarovém válečném dramatu Sláva, kde si zahrál vedle Denzela Washingtona a Morgana Freemana. V roce 1998 pak získal Emmy za hlavní roli Franka Pembletona v policejním dramatu Zločin v ulicích. Druhé televizní ocenění obdržel za roli v minisérii Povolání: Zloděj z roku 2006. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Terry Crews (@terrycrews)


Za svou kariéru získal celkem 15 odborných cen a na další desítky ocenění byl nominován. V roce 1997 byl zařazen magazínem People i do žebříčku nejkrásnějších lidí na světě. Seriáloví nadšenci a nadšenkyně ale znali Braughera především jako policejního kapitána Raymonda Holta v komediálním seriálu Brooklyn 99


K jeho smrti se už na sociálních sítích začali vyjadřovat i jeho herečtí kolegové a kolegyně. 

„Nemůžu uvěřit tomu, že jsi nás opustil tak brzo. Tolik jsi mě toho naučil. Budu ti navždy vděčný za to, že jsem měl tu čest tě poznat,“ napsal na instagram jeho kolega Terry Crews.

Doporučeno
„Jako první série, ale na steroidech.“ Stranger Things míří ke konci, co všechno víme o poslední sérii? „Jako první série, ale na steroidech.“ Stranger Things míří ke konci, co všechno víme o poslední sérii? 13. prosince 2023 9:00

„O kapitáne, můj kapitáne,“ napsal zase na síť X Braugherův kolega Marc Evan Jackson, který v policejním seriálu ztvárnil jeho manžela. 


„Mám tě ráda a budeš mi chybět. Jsem vděčná, že jsem s tebou mohla být během tvé cesty. Doufala jsem, že se ještě uvidíme, a je mi líto, že už se to nikdy nestane,“ dodala pak herečka Chelsea Peretti.

Domů
Sdílet
Diskuse