Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2023 15:11
Čas čtení 0:51
Ilona Hobzová

VIDEO: Ženu podivně škrábalo v uchu, našla v něm pavoučí hnízdo. Zákrok bolestí prozvracela

VIDEO: Ženu podivně škrábalo v uchu, našla v něm pavoučí hnízdo. Zákrok bolestí prozvracela
Zdroj: WallpaperFlare/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Jestli zrovna nepatříš mezi milovníky a milovnice těchto osminohých tvorů, následující řádky pro tebe asi nebudou příjemné.

Co je horší než mít v uchu pavouka? Mít tam celé hnízdo. Přesně to nedávno zjistila žena z města Sale ve Velké Británii, které ve zvukovodu našli celou pavoučí „školku“.

Devětadvacetiletou Lucy Wild trápilo v polovině letošního října škrábání a praskání v uchu. Nejprve si myslela, že zdrojem nepříjemných pocitů je nahromaděný vosk. Když však bolest neustávala, podívala se do ucha pomocí kamery. Se šokem zjistila, že se jí v uchu usídlil pavouk. Lucy se jej pomocí olivového oleje podařilo z ucha dostat, o několik týdnů později ale bolest začala cítit znovu.

Když se pomocí speciálního čističe uší podívala znovu, vnitřek jejího ucha byl pokrytý jakousi černou látkou. Navštívila lékaře, který ji poslal na ušní, nosní a krční (ORL) oddělení. Tam vyšetření potvrdilo, že se jedná o pavoučí hnízdo.

Lucy musela podstoupit lékařský zákrok, aby jí doktor hnízdo z ucha odstranil. A jak sama uvedla, byla to největší bolest, jakou kdy zažila. „Během zákroku jsem zvracela. Byla to opravdu nesnesitelná bolest. Raději bych znovu rodila,“ nechala se slyšet trojnásobná maminka a učitelka na částečný úvazek.

Doporučeno
Terapie štěněcí láskou. Navštívili jsme jógu, při které se můžeš pomazlit. Pomáhá lidem i psům Terapie štěněcí láskou. Navštívili jsme jógu, při které se můžeš pomazlit. Pomáhá lidem i psům 24. ledna 2024 8:00

Není to poprvé, co se někomu pavouk v uchu zabydlel. Letos na jaře se pavouk usídlil v uchu starší ženě z Tchaj-wanu. Podle studie z roku 2019 hmyz tvoří asi 14–18 procent cizích předmětů nalezených v uších pacientů a pacientek. 

Domů
Sdílet
Diskuse