Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. ledna 2024 11:43
Čas čtení 0:53
Monika Růžičková

VIDEO: Třináctiletý chlapec jako první na světě dohrál Tetris až do konce

VIDEO: Třináctiletý chlapec jako první na světě dohrál Tetris až do konce
Zdroj: Flickr/gerlos/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Willis Gibson je třináctiletý chlapec z Oklahomy, kterému se jako prvnímu podařilo dohrát Tetris.

Americký teenager na svůj YouTube kanál zveřejnil 42 minut dlouhé video s názvem Poprvé, co někdo „porazil“ Tetris. Zhruba v šesté minutě videa najednou obrazovka zamrzla na skóre 999999, které už se dál neposouvalo. Co se stalo, chlapci došlo zhruba až ve 38. minutě. 

Doporučeno
Test jídla v českých kinech: Kde mají nejlepší nachos nebo popcorn a vyplatí se za něj dát 200 korun? Test jídla v českých kinech: Kde mají nejlepší nachos nebo popcorn a vyplatí se za něj dát 200 korun? 4. ledna 2024 9:05

„Panebože! Ach, můj bože. Ach, můj bože. Ano! Já omdlím. Necítím prsty. Necítím ruce,“ reaguje chlapec na své skóre ve videu.

Dříve rekord držel bot s umělou inteligencí, uvádí 404 Media. Willis se tedy stal prvním člověkem v původní verzi logické hry Tetris pro Nintendo, který postoupil tak daleko. Překonal také světové rekordy v celkovém skóre, dosažené úrovni a celkovém počtu řádků, uvedl server NBC News

Willis začal hrát Tetris v roce 2021, když na YouTube narazil na video s touto hrou. Sám se nyní aktivitě věnuje zhruba 20 hodin týdně. Zatím ovládl několik regionálních turnajů a jeho cílem je vyhrát mistrovství světa v klasickém Tetrisu. Hraní mu na jeho věk poměrně slušně vydělává, zatím si přišel na tři tisíce dolarů, tedy více než 67 tisíc korun.

Tetris vznikl před 34 lety a dlouhé roky držel v této hře rekord Jonas Neubauer, sedminásobný mistr světa v klasickém Tetrisu. Principem hry je zabránit nahromadění bloků tím, že hráči mohou otáčet a umisťovat bloky tak, aby tvořily plné řady, které jsou poté odstraněny. Tato hra patří mezi nejhranější a nejslavnější videohry v historii.

Domů
Sdílet
Diskuse