Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
5. ledna 2024 v 8:04
Čas čtení 1:46
Monika Růžičková

Nejlepší jídla z hovězího v Evropě: Bodovala i milovaná česká klasika, jak v hodnocení turistů dopadla?

Nejlepší jídla z hovězího v Evropě: Bodovala i milovaná česká klasika, jak v hodnocení turistů dopadla?
Zdroj: Flickr/Farrukh/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

V Evropě je hovězí maso velmi oblíbené a používá se v tradičních pokrmech mnoha evropských zemí. Každá má své vlastní lahůdky s hovězím masem, ale jaké jsou nejlepší?

Gastronomický server Taste Atlas se zaměřil na nejlepší evropské hovězí maso a pokrmy, v nichž hraje hovězí prim. Uživatelé a uživatelky vybrali hned 50 nejlepších, v žebříčku se umístilo i Česko. A to dost vysoko.

Takto vypadá top 7 nejlepších evropských hovězích pokrmů:

7. místo:

Putuje do Česka zásluhou svíčkové. To, že se v tomto žebříčku svíčková objevila, asi nikoho nepřekvapí. Tato lahodná česká specialita, známá svým jemným hovězím masem a krémovou omáčkou, si získala srdce gurmánů po celém kontinentu. Svíčková je často podávána s knedlíky a se smetanou, což vytváří perfektní kombinaci chutí a textur. Je to pokrm, který spojuje tradiční recepturu s moderním lahodným zážitkem pro chuťové buňky.

Doporučeno
Dva české podniky bodovaly v žebříčku legendárních restaurací a ikonických jídel. Výhra putuje k sousedům Dva české podniky bodovaly v žebříčku legendárních restaurací a ikonických jídel. Výhra putuje k sousedům 22. prosince 2023 v 14:00
svíčková
Zdroj: Dezidor / Wikimedia Commons/volně k užití

6. místo

Entrecôte z Francie je část masa ležící mezi krkem a nízkým roštěncem. Tento kus masa je větší než klasický „ribeye“ vysoký roštěnec a je prorostlejší a tučnější s nápaditým mramorováním. Má výraznou chuť a je charakterizován tukovým žilkováním, což z něj činí bohatý a šťavnatý kousek masa. Často se griluje nebo připravuje na pánvi a podává se s různými omáčkami nebo přílohami.
 

Entrecôte.
Entrecôte. Zdroj: flickr / Gourmandise

5. místo

Specialita z Rakouska a Bavorska Zwiebelrostbraten se obvykle připravuje z hovězího masa (svíčkové), cibule, mouky, oleje, másla, papriky, dijonské hořčice, smetany, hovězího vývaru, soli a pepře.
 

Zwiebelrostbraten.
Zwiebelrostbraten. Zdroj: Wikimeadia/Zwiebelrostbraten mit Kässpätzle/volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse