4. místo
Toskánský grilovaný hovězí steak Bistecca alla Fiorentina pochází z italské Florencie. Připravuje se výhradně z hovězího masa chianinského skotu, které je pro svou křehkost obzvláště ceněné. Přestože se Bistecca alla Fiorentina často označuje jako T-bone steak, má mnohem blíže k porterhousu – protože se krájí blíže ke středu, je svíčková mnohem větší než u běžného T-bone.
3. místo
Espetada je tradiční portugalské jídlo a specialita ostrova Madeira. Skládá se z velkých kusů hovězího masa marinovaných v soli a česneku a poté napíchnutých na špejli s bobkovým listem. Špejle se položí na žhavé uhlí, dokud není maso řádně propečené. Podává se s přílohou, jako jsou saláty, brambory nebo rýže. Espetada je oblíbená při grilovacích událostech a oslavách.
2. místo
Francouzský pokrm steak au poivre se skládá z hovězího steaku obaleného v černém pepři a smaženého na pánvi. Podává se s bohatou omáčkou z vývaru, smetany, brandy a koření. Tato chuťově bohatá kombinace pepře a krémové omáčky dává pokrmu výraznou a lahodnou chuť. Je oblíbený pro svou elegantnost a výrazné chuťové zážitky.