Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Nejlepší jídla z hovězího v Evropě: Bodovala i milovaná česká klasika, jak v hodnocení turistů dopadla?

4. místo

Toskánský grilovaný hovězí steak Bistecca alla Fiorentina pochází z italské Florencie. Připravuje se výhradně z hovězího masa chianinského skotu, které je pro svou křehkost obzvláště ceněné. Přestože se Bistecca alla Fiorentina často označuje jako T-bone steak, má mnohem blíže k porterhousu –⁠ protože se krájí blíže ke středu, je svíčková mnohem větší než u běžného T-bone.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Známe nejlepší červená vína v Evropě, jedno má i Česko ŽEBŘÍČEK: Známe nejlepší červená vína v Evropě, jedno má i Česko 29. prosince 2023 v 8:06
Bistecca alla Fiorentina.
Bistecca alla Fiorentina. Zdroj: Flickr / McPig

3. místo

Espetada je tradiční portugalské jídlo a specialita ostrova Madeira. Skládá se z velkých kusů hovězího masa marinovaných v soli a česneku a poté napíchnutých na špejli s bobkovým listem. Špejle se položí na žhavé uhlí, dokud není maso řádně propečené. Podává se s přílohou, jako jsou saláty, brambory nebo rýže. Espetada je oblíbená při grilovacích událostech a oslavách.
 

Espetada.
Espetada. Zdroj: Flickr / LexnGer

2. místo

Francouzský pokrm steak au poivre se skládá z hovězího steaku obaleného v černém pepři a smaženého na pánvi. Podává se s bohatou omáčkou z vývaru, smetany, brandy a koření. Tato chuťově bohatá kombinace pepře a krémové omáčky dává pokrmu výraznou a lahodnou chuť. Je oblíbený pro svou elegantnost a výrazné chuťové zážitky.
 

Steak au poivre.
Steak au poivre. Zdroj: Wikimeadia/Steak Au Poivre/volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse