Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Nejlepší jídla z hovězího v Evropě: Bodovala i milovaná česká klasika, jak v hodnocení turistů dopadla?

1. místo

Luxusní hovězí pokrm châteaubriand, který u turistů a turistek vyhrál, patří francouzské kuchyni. Navzdory všeobecnému přesvědčení slovo châteaubriand neoznačuje pouze kus hovězího masa, ale způsob grilování nebo pečení silného kusu hovězí svíčkové. Steak původně připravil šéfkuchař jménem Montmireil v roce 1822 pro francouzského spisovatele, diplomata a státníka Françoise Reného de Chateaubrianda.

Doporučeno
Tohle je šest nejoblíbenějších evropských snídaní. Z Česka bodovaly dva překvapivé produkty Tohle je šest nejoblíbenějších evropských snídaní. Z Česka bodovaly dva překvapivé produkty 1. ledna 2024 v 12:09

Při podávání ve Francii se k châteaubriandu vždy podává omáčka – nejčastěji tradiční omáčka z červeného vína nebo omáčka Béarnaise.

Châteaubriand.
Châteaubriand. Zdroj: Flick.com/ Farrukh
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse