Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2024 17:01
Čas čtení 0:39
Anna Vondráková

Zubožená fenka měla šest nohou a dvě vulvy. Lidé jí na pomoc přispěli obrovský balík, čeká ji nový domov

ZAHRANIČÍ OCHRANA ZVÍŘAT ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Ariel, jak byla fenka pojmenována, byla nalezena v září loňského roku na parkovišti u supermarketu ve Walesu.

Fenku nalezli na parkovišti v kritickém stavu. Byla vyhublá a vystrašená. Kromě dvou končetin navíc veterináři zjistili, že má dvě vulvy a jen jednu ledvinu. Hrozilo také, že fenka přijde o jednu ze svých normálních končetin, jelikož jí v ní chybělo svalové napětí. Informovala o tom stanice BBC.

Příběh Ariel obletěl svět a na její pomoc vznikla finanční sbírka. Díky tomu mohla podstoupit operaci, která byla naštěstí úspěšná. Ariel dnes již zvládne sama jíst, pít, a hlavně normálně chodit. Během víkendu by mohla být propuštěna do svého dočasného domova. Podle veterinářů ji momentálně čeká fyzioterapie a poté bude schopna najít trvalý domov.

Na operaci se složili lidé z celého světa a společnými silami vybrali v přepočtu přes 400 tisíc korun. Veterinářům se prý ozývali lidé až z Austrálie či New Yorku. „Nemohu dostatečně poděkovat všem, kteří přispěli k její pomoci,“ uvedl Mikey Lawlor, zakladatel a ředitel záchranné stanice Greenacres u Haverfordwestu, který fenku našel.

Domů
Sdílet
Diskuse