Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Nejhůře hodnocená jídla na světě: Umístila se i tradiční česká polévka

1. místo

Na vrchol žebříčku se dostal hákarl z Islandu. Jde o naložené žraločí maso, konkrétně ze žraloka grónského. Příprava masa je náročnější. Maso se nejprve tři měsíce fermentuje, potom se zavěsí a nechá se další čtyři měsíce sušit. Existují dva typy tohoto pokrmu, a to žvýkací – načervenalý glerhákarl – a jemný – bílý skyrhákarl. Maso se považuje za potravu pro odvážné, protože kvůli vysokému obsahu amoniaku se lidem nedělá dobře.

Sušené žraločí maso se podává nakrájené na kostky s místní pálenkou zvanou brennivin.

hákarl
Zdroj: Wiki Commons/ Holapaco77/ volně k užití
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse