Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Známe nejlepší evropské šunky. Vybrali je turisté a bodovala i jedna česká lahůdka

3. Jamón Ibérico – Španělsko

Šunka se vyrábí z černých prasat Ibérico. Většina prasat se volně potuluje po pastvinách a živí se kukuřicí, žaludy a dalším krmivem. To vede k tmavě červené šunce, bohatě mramorované žilkami tuku. Není moc slaná, má spíše nasládlou oříškovou chuť.

Doporučeno
Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům 9. ledna 2024 v 7:53

2. Jamón 100% ibérico de bellota – Španělsko

Od předchozí iberské šunky se tato liší tím, že se vyrábí jedině z čistokrevných iberských prasat, která se živí stravou založenou převážně na žaludech. Kromě toho musí být také chována v jednom z předepsaných míst a splňovat vysoké standardy kvality.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse