Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
9. ledna 2024 v 7:53
Čas čtení 1:45
Ilona Hobzová

Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům

Nejlepší dorty střední Evropy: Česká mňamka obsadila druhé místo, výhra putuje k sousedům
Zdroj: Wiki Commons/Sacher Hotels Betriebsgesellschaft m.b.H./volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Nový žebříček oblíbeného gastroserveru je opět velmi pestrý.

S novými žebříčky se na oblíbeném gastronomickém serveru Taste Atlas v novém roce roztrhl pytel. Tentokrát portál na základě hodnocení uživatelů a uživatelek vybral nejlepší dorty střední Evropy. A výběr je opravdu velmi pestrý. Refresher ti přináší top 7, ve které nechybí ani Česko. 

7. místo

Na sedmém místě skončil ikonický Sacherův dort, patrně nejznámější rakouský dezert. Jedná se o originální druh čokoládového dortu s meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Tuto koláčovou směs s čokoládou vytvořil v roce 1832 tehdy šestnáctiletý Franz Sacher v druhém učňovském ročníku na dvoře knížete Metternicha.

6. místo

Prleška gibanica je tradiční slovinský koláč pocházející z Prlekije. Tato verze se připravuje s tvarohem a zakysanou smetanou. Mezi další ingredience patří vejce, mouka, cukr, olej, máslo, ocet, sůl a teplá voda. Těsto se rozválí na tenké pláty, které se pak střídavě pokrývají kombinací tvarohu, vajec a zakysané smetany.

Doporučeno
Dva české podniky bodovaly v žebříčku legendárních restaurací a ikonických jídel. Výhra putuje k sousedům Dva české podniky bodovaly v žebříčku legendárních restaurací a ikonických jídel. Výhra putuje k sousedům 22. prosince 2023 v 14:00

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse