Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. února 2024 11:25
Čas čtení 0:35
Anna-Marie Hanzlíková

Začíná týden wellbeingu na školách. Jak u dětí poznat duševní potíže?

Začíná týden wellbeingu na školách. Jak u dětí poznat duševní potíže?
Zdroj: Freepik/@ gpointstudio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ ŠKOLA A STUDIUM ŠKOLSTVÍ
Uložit Uložené

Týden wellbeingu na školách proběhne 13.–20. února 2024. Je mezi zapojenými školami i ta tvá?

A cože to ten wellbeing vlastně je? „Wellbeing je, když děti chodí do školy rády, vrací se z ní spokojené a uvolněné a přináší si odtud nejenom spoustu informací, ale také schopnost být šťastné a zdokonalovat se a rozvíjet i mimo školu v dalších oblastech života,“ píše pořádající organizace.

Doporučeno
Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu 13. února 2024 8:09

Součástí týdne wellbeingu je řada workshopů a akcí. Všechny zapojené organizace a školy najdeš v seznamu na stránkách akce.

Duševním zdravím (nejen) dětí se dlouhodobě zabývá například nezisková organizace Nevypusť duši. Ta také vydala seznam doporučení, jak u dětí duševní potíže poznat.

Na jejích stránkách také najdeš užitečné odkazy a rady, kde hledat pomoc.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nevypusť duši (@nevypustdusi)

Kompletní program najdeš tady. Pokud se trápíš se screen timem nebo doom scrollingem, zaujmou tě workshopy od spolku Replug me. V programu můžeš najít i semináře o wellbeingu a klimatické změně, karierním poradenství nebo dechových a relaxačních technikách.

Domů
Sdílet
Diskuse