Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2024 10:31
Čas čtení 0:57
Radka Klučárová

Marianu vyhodili z LinkedInu. Díky tomuto luxusnímu životopisu získala práci snů v Googlu a dvojnásobný plat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nejlepším způsobem, jak vyniknout při ucházení se o práci, je přemýšlet o tom, co dělají všichni ostatní... a dělat něco jiného (vlastně v čemkoli v životě), říká úspěšná Mariana. Svůj originální životopis poslala přímo náborovému manažerovi společnosti.

Marianu Kobajaši loni v květnu propustili ze společnosti LinkedIn. Dlouho však nezoufala a bojovala o vysněnou práci v Googlu. Podařilo se jí to. Získala lukrativní pozici a dvojnásobný plat, než měla předtím. Dnes učí lidi, jak zapůsobit při pracovním pohovoru a vytvořit originální a kvalitní životopis, píše web Independent.

Její videa se stala virálními na sociálních sítích a mnohým pomohla odlišit se a uspět v přijímacím řízení. „Nejlepší způsob, jak vyniknout při žádosti o zaměstnání, je přemýšlet o tom, co dělají všichni ostatní... a dělat něco jiného (vlastně v čemkoli v životě),“ radí Mariana svým fanouškům.

Vytvoření kvalitního videoživotopisu podle ní vyžadovalo více než deset hodin práce. Spolu s dokumenty, v nichž vylíčila své slabé stránky a strategie k jejich překonání, ho poslala přímo náborovému manažerovi ve společnosti Google.

Až na vrchol

Mariana okamžitě zaujala svou proaktivitou a po třech kolech se dostala do užšího výběru. Později ji oslovil personalista s tím, že je na pozici, o kterou se ucházela, příliš kvalifikovaná. Podle profilu na síti LinkedIn totiž v současné době pracuje ve společnosti Google jako account executive neboli manažerka prodeje.

„V kariérním žebříčku jsem postoupila o dvě úrovně výš – což by nebylo možné, kdybych zůstala na LinkedIn –, můj plat se téměř zdvojnásobil a jsem ve společnosti, která mi vyhovuje mnohem více,“ uvedla spokojená Mariana.

I vy se můžete podívat na úryvky z Marianina videa, které zapůsobilo na náboráře společnosti Google.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mariana Kobayashi ☀️ (@maridkobayashi)

Domů
Sdílet
Diskuse