Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2024 14:45
Čas čtení 0:38
Anna-Marie Hanzlíková

VIDEO: Pes umí místo klasických povelů zaklínadla z Harryho Pottera

VIDEO: Pes umí místo klasických povelů zaklínadla z Harryho Pottera
Zdroj: Needpix/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI HARRY POTTER ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Nadšená majitelka tříletého pejska Audriana Li je takový Harry Potter freak, že místo „sedni“ a „lehni“ naučila svého psa zaklínadla z legendární čarodějnické ságy.

Kanaďanku k používání zaklínadel vedla touha cítit magické schopnosti v reálném životě. Svého labradoodla (kříženec labradorského retrívra a pudla) pojmenovala Dobby podle domácího skřítka z Harryho Pottera.

Doporučeno
Ani Oppenheimer, ani Barbie. Tyhle filmy se loni nelegálně stahovaly ze všech nejvíc Ani Oppenheimer, ani Barbie. Tyhle filmy se loni nelegálně stahovaly ze všech nejvíc 22. února 2024 9:05

Pejskařka pro server New York Post prozradila, na jaké pokyny tedy její miláček poslouchá. Expelliarmus znamená polož, wingardium leviosa pak výzvu ke skoku, a když ho pošle do Azkabanu, tedy známého kouzelnického vězení, tak ho ve skutečnosti posílá do boudy. Accio, tedy přivolávací kouzlo, které přivolá předmět ke kouzelníkovi, znamená samozřejmě k noze.

Kanaďanka založila svému psovi i Instagram, kde rychle nasbírala téměř čtyřicet tisíc sledujících. Ti se baví představou, jak na psa křičí na veřejnosti Avada kedavra (smrtící kletba), nebo sdílí své nadšení pro spojení psů a Harryho Potttera. Jeden fanoušek se například podělil, že jeho pes se jmenuje po jedné z postav Neville Longbottom.

Další potterovské pokyny
Relashio — zpátky
Stupefy — lehni
Confundus — otočka
Glisseo — přeskoč
Immobulus — zůstaň
Duro — hlavu dolů
Ascendio — po schodech nahoru
Aguamenti — napij se
Domů
Sdílet
Diskuse