Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. února 2024 18:33
Čas čtení 1:56
Veronika Ábelová

Úžasný čokoládový svět Willyho Wonky? Místo lákavé akce čekal děti poloprázdný sklad

Úžasný čokoládový svět Willyho Wonky? Místo lákavé akce čekal děti poloprázdný sklad
Zdroj: Warner Bros.
ZAJÍMAVOSTI UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Organizace House of Illuminati vytvořila prostřednictvím AI reklamy na akci inspirovanou Willym Wonkou, která lákala na jedinečný zážitek. Realita ale byla jiná. Rodiče, kteří zakoupili předražené lístky, teď žádají vrácení peněz.

Ve skotském Glasgow se konala akce, která měla připomínat čokoládový svět Willyho Wonky. Reklamy, které vytvořila AI, slibovaly ráj plný sladkostí. Místo toho děti a jejich rodiče čekal poloprázdný sklad s promítaným pozadím, smutný skákací hrad, nevýrazné rekvizity a skoro žádné sladkosti. Vstupenky na nevydařenou akci stály v přepočtu něco přes tisíc korun na osobu. Akci navštívila policie poté, co se rodiče cítili podvedeni. Shromáždili se a požadovali vrácení peněz.

Doporučeno
Ondřej Brzobohatý jako Tiffany Richbitch překvapil na kultovní rockové show Ondřej Brzobohatý jako Tiffany Richbitch překvapil na kultovní rockové show 28. února 2024 11:30

Akce uspořádaná organizací House of Illuminati slibovala i čokoládové fontány a ručně vyráběné sladké nápoje, kterých se ale návštěvníci nedočkali. Na slibovaný zážitek čekali rodiče a děti déle než hodinu. Samotná akce trvala méně něž deset minut.

„Jejich stránky a reklamy vypadaly velmi profesionálně. Udělali to tak, jako by to měl být opravdu jedinečný zážitek,“ řekla Paula Graham magazínu The Sun, která na akci přišla s manželem, osmiletou dcerou a její kamarádkou. „Myslela jsem si, že to bude nějaká světelná show s herci,“ dodala. Také se vyjádřila, že se cítí být podvedena AI reklamou.

Někteří rodiče si stěžovali i na špatnou komunikaci, kdy je nikdo z organizace nekontaktoval, že akce neproběhne. To se dozvěděli až po příjezdu na místo, kde byla cedule, která informovala o zrušení akce. Mnozí si mysleli, že nedostatečná komunikace je ospravedlněná vrácením peněz a nákladů na cestu. Někteří totiž na akci jeli vlakem déle než dvě hodiny.

Účastnice Jenny Forgaty na této akci ztvárnila postavu zvanou Wonkidoodle, což byla verze Umpa-lumpy z originálního příběhu o Willym Wonkovi. Šokovalo ji, že dostala nevhodný kostým z Amazonu teprve hodinu před zahájením akce.

 

„Všimla jsem si, že všechny kostýmy byly ženské a v nevhodné verzi. Někteří z nás měli pod kostýmem tričko, aby vše zakrylo. Já jsem pod tím měla jen krajkovou košili,“ napsala Forgaty na facebookovou skupinu House of Illuminati Scam.

Forgaty také tvrdila, že dostala scénář, který měl patnáct stran, a to den před konanou událostí. Bylo jí ale řečeno, aby improvizovala. Herecký tým totiž neměl čas ani na zkoušku. „Když jsme se po akci vraceli k autům, viděli jsme, že přijela policie,“ sdělila Forgaty. Za svou práci navíc zatím nedostala zaplaceno.

Doporučeno
Kolaps v prvním díle? Survivor Česko & Slovensko začíná Kolaps v prvním díle? Survivor Česko & Slovensko začíná 27. února 2024 18:00

Organizace House of Illuminati se k události vyjádřila a vydala prohlášení. V něm uznala, že událost nenaplnila očekávání a změnila se ve frustrující a stresující den. „Bohužel jsme byli na poslední chvíli zklamáni v mnoha oblastech naší akce a snažili jsme se co nejlépe pokračovat. Nyní si uvědomujeme, že jsme pravděpodobně měli akci ráno zrušit,“ stojí v prohlášení.

Ředitel organizace House of Illuminati Billy Coull odůvodnil, že se akce nevydařila kvůli holografické technice, která včas nedorazila. „Moje vize uměleckého ztvárnění známé knihy se nenaplnila. Za to se naprosto upřímně omlouvám,“ řekl ředitel celé akce.

Domů
Sdílet
Diskuse