Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2024 7:30
Čas čtení 2:10
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou údajně nejlepší komedie všech dob. Souhlasíš s výběrem?

Tohle jsou údajně nejlepší komedie všech dob. Souhlasíš s výběrem?
Zdroj: Gramercy Pictures
FILMY A SERIÁLY KOMEDIE NEJLEPŠÍ FILMY
Uložit Uložené

Magazín Movieweb vydal seznam 55 nejlepších komedií všech dob. Přinášíme ti první desítku.

Máme tu pro tebe další filmový žebříček. Tentokrát magazín Movieweb uveřejnil seznam 55 nejlepších komediálních filmů. Mrkni na výběr top 10 a hlasuj, zda s výběrem souhlasíš!

10. Ryba jménem Wanda 

Čtveřice lupičů a plán vykrást banku. To je výchozí situace téhle komedie z pozdních osmdesátek, která skončila na desátém místě. „Filmů o loupežích je mnoho, ale tenhle je nejzábavnější díky mimořádně zdatnému hereckému obsazení,“ vyzdvihuje Movieweb.

9. Caddyshack

Od loupeže se přesuneme ke sportu, v tomhle případě konkrétně ke golfu. „Dokonalá časová schránka roku 1980 a jeho sexuálních komedií a rebelských postojů,“ píše zmiňovaný server.

8. Letadla, vlaky, automobily

Dva chlapíci, kteří se potkají v letadle cestou na Den díkůvzdání. Jeden je protřelý obchodník, druhý se především snaží dostat včas na slavnostní rodinnou večeři. Jak popisují film na Moviewebu, tenhle kousek umně spojuje humor i emoce, což z něj dělá skvělou buddy komedii.

7. Sullivanovy cesty

Sullivanovy cesty jsou především satirou. Preston Sturges v nich kritizoval vyšší třídu a společenské zvyklosti pokrytecké společnosti, což je na tomto snímku vidět. Film natočil v tzv. zlaté éře Hollywoodu. Vypráví o režisérovi, který chce točit o obyčejných lidech.

6. Superbad

Tahle komedie, jak název napovídá, vypráví o jedné superšpatné noci dvojice nejlepších kámošů ze střední. Kluky čeká velké loučení, už brzy je kvůli odchodu na vysokou čekají jiné životní plány. Během osudové noci ještě chtějí zapůsobit na holky a užít si, ale dopadne to „superbad“. Film je navíc plný hvězd, kromě Jonaha Hilla a Michaela Cery v hlavních rolích se v něm objeví i třeba Emma Stone. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse