Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2024 7:30
Čas čtení 0:54
Veronika Ábelová

Pláže s nejmodřejší vodou na světě: Vítěz žebříčku tě překvapí

Pláže s nejmodřejší vodou na světě: Vítěz žebříčku tě překvapí
Zdroj: Pexels/ Antone Adi/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Nová studie pomocí analýzy barev zjistila, jaká voda je nejmodřejší na světě. Předcházel tomu seznam nejoblíbenějších a nejkrásnějších pláží světa.

Na stránkách magazínu TimeOut se objevil další žebříček. Tentokrát se jedná o pláže s nejmodřejší vodou na světě. A tebe by mohlo zajímat, která obsadila první místo.

Ideální místa pro milovníky šnorchlování, plavání nebo romantických pláží odhalila společnost CV Villas, která pronajímá vily a je vědecky podpořena. Postup při hledání té vůbec nejčistší vody nebyl úplně jednoduchý.

Doporučeno
Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu 26. března 2024 7:30

Nejprve společnost sestavila seznam nejoblíbenějších a nejkrásnějších pláží na světě. Potom následovala analýza barev neupravených snímků z Google Map. Použitím kapátka barev byl určen přesný odstín vody a porovnán s oficiálně nejmodřejším odstínem modré barvy zvaným YInMn Blue.

Mezi nejznámější a dá se říct nejkrásnější pláže s modrou vodou se řadí akvamarínové pobřeží Malediv, Bora-Bora, Chorvatska nebo Řecka. A právě to seznamu dominovalo. Umístilo se na pěti příčkách v první desítce a sedmkrát v top třicítce. Řecká pobřeží Paralia Mpouka, Voulisma Beach a Omprogialos se objevila mezi těmi nejlepšími místy, proto není překvapením, že budou v budoucnu lépe chráněná.

Evropa si v žebříčku vedla také velmi dobře. Sestava první desítky totiž obsahuje pouze evropské pláže. V top 30 Evropa obsadila neuvěřitelných 26 míst. První desítka obsahuje pláže v Turecku, Portugalsku, Francii, Řecku, Turecku a Albánii.

Kdo se umístil v top 5? A kdo obsadil první místo?

5. Kaputas Beach, Turecko

4. Plage de la Vernette, Francie

3. Kassiopi, Řecko

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse