Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Albatros.
8. dubna 2024 15:00
Čas čtení 0:49
Sponzorovaný obsah

Život ve městě pro vyvolené se proměnil v horor. Od téhle české detektivky neodtrhneš oči

Život ve městě pro vyvolené se proměnil v horor. Od téhle české detektivky neodtrhneš oči
Zdroj: Freepik
KULTURA KNIHY
Uložit Uložené

Představ si tajemné městečko, které na první pohled působí jako ideální místo k životu. Ale nic není, jak se zdá...

Emě se naskytne jedinečná příležitost žít v tajemném městečku, které je vytvořeno pro hrstku vyvolených. Zpočátku to vypadá jako sen, ale brzy začínají vycházet najevo temná tajemství a nečekané události. 

Kniha se zaměřuje na thrillerový prvek nevšedního lékařského projektu, přičemž využívá prostředí z českého (zlínského) regionu, díky čemuž je pro čtenáře ještě poutavější.

Dokonalé městečko.
Dokonalé městečko. Zdroj: Albatros
Koupit knihu na albatrosmedia.cz

Autorka Kateřina Karolová, sama lékařka, do svého díla vnáší odborné znalosti z oboru. Ty propůjčují příběhu autentičnost a hloubku. Kromě thrillerového napětí se v knize dotýká i citlivých témat, jako je dárcovství vlasů pro pacienty s onkologickými onemocněními, a osobního růstu hlavní postavy, která se snaží vyrovnat nejen se svou minulostí, ale také své „dokonalejší“ sestře.

Jedním z unikátních prvků knihy je skutečnost, že autorka sama pochází z dvojčat, stejně jako hlavní hrdinka příběhu. Do knihy tak propůjčuje své vlastní zkušenosti a situace. To dodává vyprávění osobní rozměr a autentičnost.

Kateřina Karolová je v literárním prostředí mediálně zajímavou osobností, která dokáže své životní zkušenosti zpracovat do zajímavých příběhů. Její dílo získalo uznání čtenářů i kritiky, což je patrné i z hodnocení v různých literárních soutěžích a anketách. Schopnost Karolové spojit napětí thrilleru s odbornými znalostmi z lékařského prostředí činí z Dokonalého městečka zajímavou četbu, kterou by sis rozhodně neměl*a nechat ujít.

Zpět
Sdílet
Diskuse