Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. dubna 2024 12:37
Čas čtení 0:50
Ella Petrová

VIDEO: Pobyt v nebi. Koukni na futuristický hotel s nejlepším výhledem na polární záři

VIDEO: Pobyt v nebi. Koukni na futuristický hotel s nejlepším výhledem na polární záři
Zdroj: ČHMÚ/volně k užití
TECH CESTOVÁNÍ MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Něco nepředstavitelného. Dávno jsme se smáli tomu, že v daleké budoucnosti budou auta létat ve vzduchu a podobně. Tento výstřel však čekal málokdo.

Možnost ubytovat se v letadle, a k tomu mít ještě zážitek v podobě polární záře. Působí to tak, že v dnešní době je možné snad úplně všechno. Jak ale letadlo dokáže zůstat ve vzduchu celé měsíce? Toť otázka. O zajímavém konceptu informoval server LAD Bible.

Doporučeno
Je to oficiální, Duna bude mít třetí díl. Režisér prozradil, o čem bude a před jakým filmem ho upřednostní Je to oficiální, Duna bude mít třetí díl. Režisér prozradil, o čem bude a před jakým filmem ho upřednostní 5. dubna 2024 10:40

V hotelu se dokonce bude nacházet bazén, posilovna či 360stupňové výhledy. Prostě luxus. Letadlo ani nebude muset přistávat z důvodu údržby či oprav, protože to půjde provést za letu. Nebude ho ani nikdo řídit, na palubě bude pouze personál, který pomůže při procházce kolem baru, restaurace, dětského hřiště, divadla a nákupního centra. Pokud máš pocit, že to je až moc šílené, tohle tě dostane do kolen. V letadle bude možné mít i svatbu.
 
S tím vším však přichází i všelijaké nástrahy. Letadlo této velikosti potřebuje obrovskou přistávací dráhu, což znamená i úpravu leteckého provozu, aby se uvolnil prostor pro tak veliký dopravní prostředek.


Existuje plno odpůrců, kteří namítají, že tak obrovské letadlo by mělo problémy se vzlétnutím. Upozorňují také na to, že kdyby havarovalo, mohlo by zničit celé město vzhledem k jeho váze a jadernému reaktoru. Další věcí jsou peníze, jen málokdo by si mohl dovolit něco tak šíleného.
 
Tvůrce Hashem Al-Ghaili říká, že je jen otázkou času, než mu letecké inženýrství jeho sen splní.

Domů
Sdílet
Diskuse