Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. dubna 2024 7:19
Čas čtení 0:58
Ondřej Mrázek

VIDEO: Sezóna lásky startuje v ukázce na nového Jokera. Zmalovaná Lady Gaga ti vykouzlí úsměv na tváři

VIDEO: Sezóna lásky startuje v ukázce na nového Jokera. Zmalovaná Lady Gaga ti vykouzlí úsměv na tváři
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY DC COMICS DC FILMY JOKER 2
Uložit Uložené

Trailer na pokračování miliardového Jokera je venku. Utančená komiksárna dorazí do kin na podzim.

Ještě před spuštěním ukázky varuje YouTube, že následující materiál může obsahovat témata sebevraždy. Inu, film jsme neviděli a soudě podle prvního Jokera to nejspíš opět nebude lehká podívaná, minimálně v první ukázce ale druhý Joker s podtitulem Folie à Deux láká spíš na vyšinutou love story z psychiatrické léčebny s prvky muzikálu.

Na nějaké to násilí nebo komplexnější psychologii obou hlavních postav (jak už název napovídá, duševní poruchou tentokrát nebude trpět samotný Arthur v podání Joaquina Phoenixe, ale přidá se k němu i jistá Harleen Quinzel aka Harley Quinn s tváří Lady Gaga) si tak budeme muset počkat do samotného filmu. Po zhlédnutí prvního traileru už je však jasné, že zvěsti o tom, že pokračování erkového komiksového originu korunního prince zločinu z Gotham City (které ale s komiksy paradoxně nemá příliš společného) bude do velké míry muzikál, nelhaly.

Samozřejmě je to třeba brát v kontextu hlavního tématu snímku, ony hudební prvky zde spíš budou zdůrazňovat či podtrhávat stav mysli jak Jokera, tak Harley, což potvrzuje i výběr trailerového songu, kterým je cover písně What The World Needs Is Love z roku 1965. Je to takové zoufalé volání po naději, jež značí, jak emocionálně propojeni naši hrdinové ve filmu budou. To je následně zdůrazněno i samotnými záběry, které tuhle love story budují celkem nadějně. 

Doporučeno
Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet 27. prosince 2023 7:00

Každopádně první ukázka nás poměrně dost navnadila a my už se nemůžeme dočkat, jaké další legendární písně tenhle utančený schizofrenní komiksový film zpracuje dál. Joker: Folie à Deux dorazí do kin 3. října. 

Domů
Sdílet
Diskuse