Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. dubna 2024 15:12
Čas čtení 1:02
Barbora Adamkovičová

Bizarní život nejstarších siamských dvojčat: byla srostlá hlavou, sprchovala se ale odděleně

Bizarní život nejstarších siamských dvojčat: byla srostlá hlavou, sprchovala se ale odděleně
Zdroj: Profimedia
ZAJÍMAVOSTI SPOLEČNOST
Uložit Uložené

„Když jsem chodila na rande, George si vzal knihy na čtení,“ řeklo jedno z dvojčat. George však trpěl tělesným postižením a nemohl se pohybovat bez invalidního vozíku, na kterém ho Lori tlačila.

Život siamských dvojčat Lori a George Schappellových, která zemřela na začátku tohoto měsíce, zaujal mnohé. Oba měli úspěšnou kariéru, řadu individuálních koníčků, vlastní pokoje, a dokonce se sprchovali každý zvlášť.

Doporučeno
Warner TV v Česku chystá kultovní filmové pecky. Vybrali jsme to nejlepší z programu na květen Warner TV v Česku chystá kultovní filmové pecky. Vybrali jsme to nejlepší z programu na květen 13. dubna 2024 14:30

Podle Guinnessovy knihy rekordů byli Lori a George od roku 2022 nejstaršími žijícími srostlými dvojčaty na světě. Podle časopisu E! Online byli srostlí hlavou k hlavě a sdíleli až 30 procent mozku a životně důležité cévy.

Sourozenci se také stali první dvojicí trpící tímto postižením, která má opačné pohlaví. Ve skutečnosti se narodily jako dvě sestry – George se však od roku 2007 identifikoval jako trans, píše The Independent.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mideyah Digital Media (@mideyahke)

On cestoval po světě, ona pracovala v nemocnici

Zatímco George byl úspěšný hudebník, Lori pracovala v nemocnici. „Když mám koncert, Lori ví, že mě nemá rušit,“ říká George v dokumentu z roku 1997. Country umělec se svou hudbou procestoval Evropu nebo Asii.

Lori měla kromě profesního života i soukromý. Podle deníku The Times of India byla dokonce zasnoubená, ale její partner zemřel při autonehodě. „Když jsem chodila na rande, George si vzal knihy na čtení,“ přiznala v dokumentu. Pár byl však částečně imobilní – George trpěl tělesným postižením, a tak se nemohl pohybovat bez invalidního vozíku, na kterém ho Lori tlačila.

Doporučeno
Lidé s tímto povoláním nejvíce podvádí ve vztazích. Některé pozice tě možná překvapí Lidé s tímto povoláním nejvíce podvádí ve vztazích. Některé pozice tě možná překvapí 15. dubna 2024 12:14

Sourozenci žili ve vlastním bytě a oba měli oddělené pokoje – každou noc se v nich střídali. Ve snaze vést samostatný život se dokonce sprchovali odděleně tak, že si mezi sebe dali prostěradlo. 

„Budeme odděleni? Rozhodně ne. Moje teorie zní: proč opravovat něco, co není rozbité?“ dodal George ve výše zmíněném dokumentu.

Domů
Sdílet
Diskuse