Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2024 12:30
Čas čtení 0:44
Anna Vondráková

Ye čelí další žalobě. Údajně diskriminoval zaměstnance, který si nechtěl oholit dredy

Ye čelí další žalobě. Údajně diskriminoval zaměstnance, který si nechtěl oholit dredy
Zdroj: TASR/AP
ZAHRANIČÍ CELEBRITY KANYE WEST
Uložit Uložené

Ve své soukromé křesťanské škole Donda Academy měl Ye, původně známý jako Kanye West, po zaměstnancích chtít, aby si ostříhali vlasy.

Podle dokumentů, které má k dispozici Page Six, byl Benjamin Deshon Provo vyhozen kvůli tomu, že si nechtěl ostříhat dredy. „Tak jo, všichni, je čas, abyste si oholili hlavy. Nedělám si srandu,“ řekl údajně Ye svým zaměstnancům. Provo tvrdí, že poté, co odmítl, částečně kvůli své muslimské víře, mu jeden z Yeových spolupracovníků řekl, že má vyřídit „tomu s těmi dredy, ať si oholí hlavu, nebo má padáka“.

Doporučeno
Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti 27. dubna 2024 14:00

Nejde však jen o účes. Provo tvrdí, že bělošští zaměstnanci dostávali o pět dolarů na hodinu více než ti černošští. Kromě toho Ye údajně zakázal na Donda Academy knihy o černošské historii, včetně knih ohledně osobností, jako jsou Malcom X a Martin Luther King Jr., což je obvinění, které v dubnu 2023 v žalobě uvedla bývalá učitelka Donda Academy Cecilia Hailey. Tento případ se má projednávat u soudu v dubnu 2025.

Nejde totiž o první obvinění, kterému Ye ohledně akademie čelí. Donda Academy podle starší žaloby například nezajišťovala ani úklid svých prostor a v areálu nebyly zaměstnány ani školní sestry, přičemž chyběly i léky. Všichni studenti se navíc museli oblékat do černého a výhradně do oděvů navržených Kanyem Westem.

Domů
Sdílet
Diskuse