Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2024 9:54
Čas čtení 1:01
Ella Petrová

Mikýř má nový pořad týkající se českých dějin. V televizi bude už 6. května

Mikýř má nový pořad týkající se českých dějin. V televizi bude už 6. května
Zdroj: Prima COOL
FILMY A SERIÁLY HISTORIE NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Na Mikýřovu hysteorii českých dějin se diváci mohou těšit každé pondělí od 21:15.

Mikýřova hysteorie českých dějin je komediální pohled na české dějiny a jejich fragmenty, o kterých se toho moc neví a ve škole se o nich neučí. Zhostili jsme se pokusu vzdělat český národ,“ říká youtuber Martin Mikýř Mikyska.

Doporučeno
Sedm ikonických filmových párů, které se v reálném životě neměly příliš v lásce Sedm ikonických filmových párů, které se v reálném životě neměly příliš v lásce 4. května 2024 8:08

„Obecně si myslím, že se toho málo ví o počátcích českého státu od praotce Čecha po novodobé dějiny. To všechno máme ambici proletět. Chodíme do terénu a bavíme se s turisty, jaký mají pohled na naši krásnou zemi, a zároveň se díváme na některé důležité otázky z teorie dějin se známými hosty,“ dodává.
 
Své hosty si Mikýř zve do prostředí Kaplického knihovny. Vdova po architektovi Kaplickém poskytla pořadu grafické návrhy, knihovna tím pádem dostává reálné obrysy. „Dlouho jsme stáli před otázkou, kam umístit rozhovory s historiky a osobnostmi. Eliška Kaplicky nám poskytnutím vizualizací Kaplického knihovny tuto otázku vyřešila. Ale co je podstatnější, umožnila tím veřejnosti konečně se podívat do nitra Kaplického blobu na Letné,“ říká dramaturg pořadu Martin Justa.
 

vikýř
Zdroj: archiv Prima COOL


Oblíbený youtuber a účastník soutěže Survivor si tak přichystal pro své fanoušky a fanynky další zábavu. Chce lidem odkrýt tajemství, které se od učitelů a učitelek jen tak nedozvědí. On sám prý díky pořadu zjistil plno nových informací.

Doporučeno
J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě 6. května 2024 7:05

„Zaujal mě moment ve 14. století, kdy kvalita vody byla v tak špatném stavu, že bylo bezpečnější pít alkohol a všichni byli pořád totálně nadraní. Volal jsem na český vodohospodářský ústav, jestli je bezpečné pít vodu a jestli se nemáme k tomuto navrátit. Říkali, že je vše v pořádku, ale já jim stejně moc nevěřím, takže si radši dám pivko,“ říká s nadsázkou Mikýř.
 

Domů
Sdílet
Diskuse