Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
23. května 2024 18:18
Čas čtení 0:53
Anna-Marie Hanzlíková

VIDEO: Žena zaběhla maraton, finálovou rovinku jí narušila rodina

VIDEO: Žena zaběhla maraton, finálovou rovinku jí narušila rodina
Zdroj: Unsplash/Bruno Nascimento/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI BĚH FEMINISMUS TIKTOK
Uložit Uložené

Video se stalo virálním na TikToku. „Nemůžete aspoň jednou mámu nerušit a nechat ji, ať si užije svou zatraceně zaslouženou chvilku?“ kritizují komentující.

Na videu zveřejněném uživatelem @sinomar_reporter vidíme ženu, jak dobíhá do finálové rovinky maratonského závodu. V tom za ní vběhne otec s dětmi, které do závodiště v podstatě dotlačí. 

Doporučeno
Ben Cristovao pod palbou kritiky. Lidem vadí jeho explicitní text, který spojují s Alagiou Ben Cristovao pod palbou kritiky. Lidem vadí jeho explicitní text, který spojují s Alagiou 23. května 2024 15:02

Se dvěma ratolestmi pak ženu podporují. Ona je ale oběhne a míří k cílové ceduli. Zjevně zmatený otec pak směrem k divákům krčí rameny, jako by se podivoval nad tím, že žena svou rodinu ani neobjala.

@sinomar_reporter

Emocionante chegada da campeã da 2.a Meia Maratona @ladeirasdapenha , @lu_grandi seguida de perto pela vice campeã @leticia.dermatologista

♬ som original - Sinomar_Reporter

Video získalo na deset milionů zhlédnutí. A taky spoustu kritických komentářů. Vadí jim, že partner nenechal běžkyni užít si, co je pro ni samotnou důležité. „Aspoň JEDNOU nemusíme mámu přerušit, ale nechat ji, aby si užila svou zatraceně zaslouženou CHVÍLI!“ cituje jeden z komentářů například Independent.

Partner je podle ní neohleduplný vůči vášním své polovičky. „Tohle je opravdu dobrý příklad toho, jak někteří manželé berou vážné závazky svých žen mimo rodinný život jako vtip, jako něco, co není myšleno vážně nebo je jen tak pro legraci,“ píše se v dalším komentáři. 

Doporučeno
Tohle jsou nejvíce nenáviděné mužské postavy z Harryho Pottera. Voldemorta tam nenajdeš Tohle jsou nejvíce nenáviděné mužské postavy z Harryho Pottera. Voldemorta tam nenajdeš 23. května 2024 8:20

Lidé se shodují na tom, že video je dobrou ukázkou toho, jak někdy naši blízcí sabotují cíle, které jsou pro nás důležité. Vyzdvihují také feministický rozměr celého příběhu. Otec s dětmi mohl podle nich počkat s podporou až za cílovou pásku, a ne ničit speciální okamžik.

Domů
Sdílet
Diskuse