Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2024 v 10:01
Čas čtení 0:36
Aneta Gospičová

Mladá dívka po nadměrném vapování zmodrala. Lékaři jí museli odstranit část plic

ZAJÍMAVOSTI ELEKTRONICKÉ CIGARETY ZDRAVÍ
Uložit Uložené

S elektronickými cigaretami začala, když jí bylo pouhých 15 let.

Teenagerka Kyla z anglického Egremontu zmodrala kvůli nadměrnému kouření elektronických cigaret. Kvůli škodlivému vapování jí praskl malý vzduchový puchýř na plicích. Mladá dívka musela být převezena do nemocnice, kde strávila dva týdny, upozorňuje Ladbible. Sedmnáctiletá dívka po operaci přišla o část plic.

Doporučeno
„Měla jsem pocit, že mě to roztrhne zevnitř.“ Bolest žen při zavedení nitroděložního tělíska někteří lékaři prostě neřeší „Měla jsem pocit, že mě to roztrhne zevnitř.“ Bolest žen při zavedení nitroděložního tělíska někteří lékaři prostě neřeší 13. června 2024 v 8:00

„Když mi bylo patnáct, začalo to být populární. Dělali to všichni moji kamarádi. Myslela jsem si, že je to neškodné a že mi nic nebude,“ řekla teenagerka o svých začátcích s elektronickými cigaretami.

Kyla uvedla, že vykouřila ekvivalent asi 400 cigaret týdně. Kvůli nebezpečné situaci, ve které se ocitla, se rozhodla, že se k cigaretám už nepřiblíží. „Ale teď už se jich ani nedotknu. Už bych se k nim ani nepřiblížila. Ta situace mě opravdu vyděsila,“ řekla teenagerka.

Doporučeno
Při vapingu mohou být děti vystaveny škodlivým chemikáliím. Jejich skutečný vliv na zdraví vědci ještě zkoumají Při vapingu mohou být děti vystaveny škodlivým chemikáliím. Jejich skutečný vliv na zdraví vědci ještě zkoumají 10. června 2024 v 7:00

Přestože jsou elektronické cigarety „zdravější“ alternativou kouření, tělu vůbec neprospívají. Podle lékařů je nikotin v nich obsažený návykový. Jejich uživatelům mimo jiné hrozí onemocnění dásní, sucho v ústech, zubní kaz a předčasná ztráta zubů.

Anketa:
Kouříš e-cigarety?
Pravidelně.
Příležitostně.
Vůbec ne.
Pravidelně.
32 %
81 Hlasů
Příležitostně.
24 %
61 Hlasů
Vůbec ne.
44 %
113 Hlasů
vape, fajčenievape, fajčenievape, fajčenie
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse