Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
17. srpna 2024 v 14:41
Čas čtení 0:50
Magdalena Trajerová

Deadpool & Wolverine láme rekordy! Film vydělal přes miliardu dolarů a překonal i Jokera

Deadpool & Wolverine láme rekordy! Film vydělal přes miliardu dolarů a překonal i Jokera
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY DEADPOOL & WOLVERINE FILM MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Film Deadpool & Wolverine láme divácké rekordy. Předstihl Jokera a stal se celosvětově nejvýdělečnějším filmem s R-ratingem. Celkově už vydělal více než miliardu dolarů.

Již během své domácí premiéry 26. července vybral film na vstupném neuvěřitelných 211 milionů dolarů. Šlo tak o šestý největší zahajovací víkend všech dob. Od té doby zůstal film na prvních příčkách návštěvnosti a za pouhé dva týdny v kinech vydělal 516 milionů dolarů v Severní Americe a 568 milionů dolarů mezinárodně. Za tak krátkou dobu tak překonal Deadpoola i Deadpoola 2.

Deadpool & Wolverine je nyní druhým trhákem roku hned po V Hlavě 2.

Doporučeno
10 nejlepších krimi seriálů s mysteriózní zápletkou či zvratem, které teď najdeš na Netflixu 10 nejlepších krimi seriálů s mysteriózní zápletkou či zvratem, které teď najdeš na Netflixu 12. srpna 2024 v 16:30

Zároveň je to teprve druhý film s R-ratingem, který si celkově připsal výdělek miliardy dolarů. R-rating označuje filmy, které nejsou pro mládež do 17 let dostupné bez doprovodu dospělé osoby. Filmy s hodnocením R mohou obsahovat hrubý jazyk, výrazně násilné scény, nahotu spojenou se sexualitou nebo užívání drog. Takovým filmem je i Joker, který v této kategorii donedávna držel prim v návštěvnosti kin, Deadpool & Wolverine ho ale předčil.

Deadpool & Wolverine je pozoruhodný tím, že uvádí komiksové postavy, které byly původně licencovány společností 20th Century Fox. Jedná se o první film s hodnocením R ve tvorbě společnosti Marvel Cinematic Universe. „Děkujeme, že jste z prvního filmu Marvel Studios s ratingem R udělali největší film všech dob,“ uvedl v prohlášení prezident Marvel Studios Kevin Feige.

Domů
Sdílet
Diskuse