Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
28. srpna 2024 v 8:05
Čas čtení 0:45
Ella Petrová

V hlavě 2 láme další rekordy. Tentokrát v tržbách mimo americká kina

V hlavě 2 láme další rekordy. Tentokrát v tržbách mimo americká kina
Zdroj: Pixar/Disney
FILMY A SERIÁLY DISNEY FILM NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Jako první animovaný film v historii překonal v mezinárodních tržbách (mimo americká kina) hranici miliardy dolarů.

Spolu s čerstvým rekordérem se zatím pouze dvanácti filmům podařilo mimo americká kina dosáhnout takového balíku peněz. Všech 11 předtím však bylo hraných. Zvláštností je Lví král z roku 2019, který vydělal 1,1 miliardy dolarů, studio však zařadilo tento remake do kategorie hraných filmů místo animovaných.
 
Tím pádem je V hlavě 2 prvním animovaným snímkem, který se připojil k této úzké skupině nejvýdělečnějších filmů. Film nejvíce zabodoval v Mexiku, Brazílii či Velké Británii.

Doporučeno
V hlavě 2 překonalo i Avengers. Milovaný animák se dostal do exkluzivní skupiny filmů V hlavě 2 překonalo i Avengers. Milovaný animák se dostal do exkluzivní skupiny filmů 3. srpna 2024 v 9:28

Přestože celkem 55 filmů celosvětově vydělalo jednu miliardu dolarů, jen tucet dokázalo dosáhnout tohoto výsledku jen ze zámořských trhů. V hlavě 2 nyní patří mezi ně. Jedná se taktéž o nejvýdělečnější film letošního roku s 1,64 miliardy dolarů a před pár týdny předčil i Ledové království 2 jakožto nejvýdělečnější animovaný film historie.
 
Co na to říct? Snímek se jednoduše povedl.

O čem pojednává? Diváci a divačky zjistí, co se zrovna odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Ve velícím centru probíhají stavební práce, aby se sem vešly nové emoce. Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť jsou obohaceny o emoci Úzkost, která tam nakonec začne kralovat. Co se bude dít? To zjistíš, až se na tento biják podíváš.

Domů
Sdílet
Diskuse