Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2024 v 16:55
Čas čtení 1:24
Ella Petrová

Ekonomka Šichtařová se svými sedmi dětmi uprchla od manžela Pikory. Jejich dcera potvrdila domácí násilí ze strany otce

Ekonomka Šichtařová se svými sedmi dětmi uprchla od manžela Pikory. Jejich dcera potvrdila domácí násilí ze strany otce
Zdroj: Wikimedia Commons
ZAJÍMAVOSTI DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

„Nebyla jsem schopná s ním být v jedné místnosti, protože mi z něj bylo fyzicky zle,“ říká dcera Barbora o otci.

Českem nyní rezonuje kauza manželského páru ekonomů Markéty Šichtařové a Vladimíra Pikory, kteří jsou právě v rozvodovém řízení. Vychází na povrch, že ekonom Pikora svou rodinu týral, a to jak psychicky, tak fyzicky.
 
Šichtařová v rozhovoru pro OnaDnes popsala, jak se jednoho dne musela se svými sedmi dětmi sbalit a před manželem utéct. Pikora se vůči tomuto tvrzení tvrdě vymezil a označil jej za předvolební kampaň. Pikorová totiž kandiduje do Senátu na Praze 4 za Svobodné. Celá situace vyeskalovala, když nejstarší dcera Barbora potvrdila slova matky a vydala šokující oznámení o tom, co po ní otec požadoval a jaká traumata a zdravotní problémy jí způsobil.

Doporučeno
Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ 27. srpna 2024 v 16:00

„Jsem milující otec a nechci jim ubližovat,“ řekl Pikora na to, že Šichtařová svými prohlášeními ubližuje především jejich sedmi dětem. „Nejvíc milující otec byl, když mě nutil před ním nahou koupat kocoura, zatímco si u toho tahal ptáka...,“ reagovala dcera Barbora na otcova prohlášení na svém Instagramu.
 

Pikorová
Zdroj: Instagram / Bára Pikorová


Poté uvedla, že když otce konfrontovala s tím, že jí jeho sexuální chování vadí, začal na ni řvát, že je „debilní feministka“. Dále dodala, že kdyby byl „milujícím otcem“, tak ona by neměla attachment problémy a neupínala se tak na nevyspělé narcistické kluky, co s ní manipulují.
 

pikorová
Zdroj: Instagram / Bára Pikorová


Pak se svěřila i o tom, že jí otec způsobil i zdravotní potíže. „A co teprve ten fakt, že jsem přes půl roku ve 14 nebyla střízlivá ani jeden den, protože jsem doma nemoha vydržet a bála se domů přijít střízlivá? Že jsem s ním nebyla schopná být v jedné místnosti, protože mi z něj bylo fyzicky zle, ale nemohla jíst jinde než v kuchyni, tudíž jsem zhubla natolik, že jsem ztratila menstruaci?“
 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Markéta Šichtařová (@marketa.sichtarova)


Opravdu silné sousto. Šichtařová žila s Pikorou přes dvacet let, mají sedm dětí ve věku 3 až 18 let, a dokonce spolu i vedly firmu pro ekonomické poradenství. Pikora prý trpěl obsedantně kompulzivní poruchou, která došla až do fáze, že celá rodina začala být terorizována. Šichtařová nakonec došla do stádia, že musí s dětmi před manželem utéct. Nejstarší děti se se svým otcem z rozhodnutí soudu nestýkají, aby nebyly traumatizovány.

Domů
Sdílet
Diskuse