Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2024 v 7:41
Čas čtení 0:46
Radoslava Juračková

Slovenští milionáři se houfně stěhují ze země. Své domy a byty prodávají za závratné sumy

Slovenští milionáři se houfně stěhují ze země. Své domy a byty prodávají za závratné sumy
Zdroj: RULES, BoysPlayNice
ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Na Slovensku se bohatí zbavují osobních a investičních nemovitostí nebo pozemků.

Bohatí Slováci se rozhodli hromadně vystěhovat ze země. Jak informuje Forbes, důvodů pro stěhování do zahraničí je několik. Jedním z nich je stárnutí první generace milionářů, kteří získali svůj majetek po pádu socialismu. Dalším důvodem je právní ochrana majetku, která má v jiných zemích lepší podmínky.

„V posledních letech se na nás obracejí vyšší desítky až nižší stovky nejbohatších Slováků. Stává se to jednorázově a najednou, že na Slovensku i v Česku spousta lidí přechází z režimu tvrdě pracujícího podnikatele do režimu bohatého člověka, který si chce užít zbytek života,“ vysvětlil trend Jaroslav Havel, který je řídícím partnerem prestižní advokátní kanceláře.

Doporučeno
Z ukázky na nový horor ti bude běhat mráz po zádech. Po Neviditelném se do kin vrací další legendární monstrum Z ukázky na nový horor ti bude běhat mráz po zádech. Po Neviditelném se do kin vrací další legendární monstrum 7. září 2024 v 11:47

Makléři mají ve svých portfoliích o čtvrtinu více luxusních nemovitostí než před několika lety

V souvislosti s nárůstem odlivu bohatých podnikatelů realitní makléř časopisu prozradil, že milionáři ve velkém prodávají své nemovitosti. V portfoliích realitních kanceláří jsou domy, byty nebo pozemky, jejichž cena často přesahuje milion eur. Podle makléře se zájem o prodej luxusních nemovitostí v zemi zvýšil až o 25 procent.

Podle Vladimíra Kubrického, analytika Realitní unie Slovenské republiky, musí být pro odchod vždy několik důvodů. Zařadil mezi ně domácí, ale i zahraniční politiku a probíhající válečný konflikt za východní hranicí.

Sky Park
Zdroj: TASR / Dano Veselský
Domů
Sdílet
Diskuse