Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2024 v 8:01
Čas čtení 0:47
Radoslava Juračková

Američanka překonala světový rekord. Za necelé čtyři měsíce objela na kole celý svět

ZAJÍMAVOSTI ZDRAVÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tam, kde nebyla pevnina, se přesouvala vzduchem. Klíčem k její rychlosti byl pravidelný spánek.

Američanka Lael Wilcoxová překonala ve svých 38 letech světový rekord a zapsala se do Guinnessovy knihy rekordů. Za 3,5 měsíce objela na kole celý svět. O jejím úspěchu informují noviny The New York Times.

Svou cestu začala i ukončila v americkém Chicagu. Trvalo jí to přesně 108 dní, 12 hodin a 12 minut. Překonala tak skotskou rekordmanku Jenny Grahamovou, které se v roce 2018 podařilo přejet svět na kole za 124 dní.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by Lael Wilcox (@laelwilcox)

Během své cesty musela kromě kola překonat moře i jinými dopravními prostředky. Na kole dojela z Chicaga do New Yorku, odkud přeletěla do Portugalska. Odtud jela na kole napříč Evropou do Gruzie na Kavkaze. Její kroky dále vedly do Austrálie a na Nový Zéland. Přes Aljašku se dostala zpět do svého cíle v Chicagu.

Podle jejích slov byla cesta kolem světa nejdelší, jakou kdy na kole zažila. Obvykle jezdila asi dva týdny. Přiznala, že klíčem k jejímu úspěchu byl také spánek. Na kratších trasách se sice snažila odpočinek omezit, ale v tomto případě dbala na to, aby na kole seděla vždy odpočatá.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by Lael Wilcox (@laelwilcox)

Domů
Sdílet
Diskuse