Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 21. září 2024 v 12:21
Čas čtení 0:30
Radoslava Juračková

Od stážisty až k CEO. Nike má nového ředitele, ve firmě pracuje přes 30 let

MÓDA NIKE
Uložit Uložené

Poprvé do firmy nastoupil v roce 1988 na studentskou stáž.

Sportovní gigant Nike má nového ředitele. Stal se jím Elliott Hill, který ve společnosti působí již více než tři desetiletí. Vystřídal několik pozic, začínal jako stážista a po pár dekádách se z něj stal CEO.

Společnost dosud řídil John Donahoe, který se rozhodl, že v říjnu letošního roku končí. Po 4 letech šéfování jej nahradí Hill. Jeho základní mzda je podle portálu Business Insider 1,5 milionu dolarů ročně.

Doporučeno
„Z kostýmů nám nenechali skoro nic.“ Mluvili jsme s herci z Emily in Paris | Rozhovor „Z kostýmů nám nenechali skoro nic.“ Mluvili jsme s herci z Emily in Paris | Rozhovor 19. září 2024 v 18:00
Elliott Hill, Nike, CEO, skúsenosti
Zdroj: LinkedIn/ Elliott Hill

Hill ve firmě Nike působí již 32 let. V roce 1988 nastoupil jako stážista na pozici obchodního zástupce a od té doby ve společnosti setrval. Postupně se zdokonaloval na ekonomických pozicích a v roce 2006 se stal viceprezidentem pro světový trh. Později se vypracoval na prezidentské pozice v oblasti obchodu a 14. října nastoupí na pozici ředitele legendární značky.

Domů
Sdílet
Diskuse