Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 22. září 2024 v 0:39
Čas čtení 4:18
Ondřej Jarůšek

České hvězdy, obrovský zvrat i bitvy o miliony. Takto vypadala velkolepá akce Oktagonu v Brně

České hvězdy, obrovský zvrat i bitvy o miliony. Takto vypadala velkolepá akce Oktagonu v Brně
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Bojová organizace Oktagon MMA se po dvou letech vrátila do Brna, kam přivezla celou řadu domácích i zahraničních hvězd. Co všechno vyprodaná akce nabídla?

Večer plný emocí, velkolepých bitev, ukončení a semifinálová kola milionové pyramidy Tipsport Gamechanger. Sobotní turnaj Oktagon 61 v brněnské Winning Group Areně byl nabitý k prasknutí a fanouškům přinesl další nezapomenutelný zážitek.

Doporučeno
Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou 13. září 2024 v 8:30
oktagon61oktagon61oktagon61oktagon61
Zobrazit galerii
(20)

Napětí od prvních zápasů

První bitva večera patřila domácímu borci Janu Stanovskému a Glebu Shadrinovi z Finska. Do zápasu vstoupil lépe Fin, kterému se dařilo úřadovat v postoji, díky přenesení boje na zem si však nakonec Stanovský vzal první kolo z pohledu dvou bodových rozhodčí na svou stranu. Brněnskému bojovníkovi se dařilo dominovat i v kole druhém, a tak jedinou šancí Fina na výhru bylo zápas ve třetím kole ukončit.

V polovině posledního kola nasadil Shadrin svému soupeře arm-triangle a zdálo se, že není daleko od toho, aby přinutil brněnského bojovníka zápas odklepat. Stanovský se však z pozice dokázal dostat pryč a zbytek zápasu si dokázal pohlídat. Po třech kolech si tak Stanovský připsal premiérové vítězství pod barvami Oktagonu, kterým navázal na předchozí výhry z jiných organizací.

Doporučeno
OKTAGON 60: Podívej se na nejlepší fotky z velkolepé akce OKTAGON 60: Podívej se na nejlepší fotky z velkolepé akce 8. září 2024 v 12:02

Ve druhém zápase se fanoušci a fanynky stali svědky tvrdé postojové bitvy. V té se proti sobě utkali Attila Korkmaz a Agy Sardari v rámci rezervní fightu v rámci pyramidy Tipsport Gamechanger. Po většinu zápasu měl jasně navrch Sardari, který byl aktivnější a soupeře zasypával nepříjemnými kombinacemi.

Koncem druhého kole dostal Korkmaz svého soupeře pod tlak a bylo vidět, že chce zápas ukončit. To se mu sice nepovedlo, ale i tak se oba postarali o krásný zápas. V 15 minutách Sardari svého soupeře přestřílel, odnesl si zaslouženou výhru 3:0 na body a s ní i šanci na to, že ho uvidíme ve finále Tipsportu Gamechanger.

oktagon61
Zdroj: OKTAGON MMA

Mezi Radkem Roušalem a Bahajim Nezarem to vřelo už na vážení a mnozí proto čekali, že tento zápas skoční možná už v prvním kole. Opak se stal ale pravdou. Téměř celý zápas strávil Roušal natlačený na pletivu, kde se mu však dařilo rozdávat signifikantní údery, díky kterým nakonec vyhrál zápas.

Nezar sice dokázal několikrát Roušala hodit na zem, ale ten se brzy zase postavil na nohy. Následně se pak boj znovu přesouval k pletivu. Divácky nepříliš atraktivní, ale pro oba bojovníky velmi vysilující zápas skončil ve prospěch Roušala, který zvítězil 3:0 na body a rovnou si řekl do konce roku o další zápas.

Doporučeno
Zemřel český Golem. Kulturistovi bylo pouhých 36 let Zemřel český Golem. Kulturistovi bylo pouhých 36 let 13. září 2024 v 16:42
oktagon61
Zdroj: OKTAGON MMA

Český talent padl

Jeden z největších českých talentů Jakub Tichota v sobotu změřil síly s Angličanem Georgem Stainesem. Svěřenec Andrého Reinderse byl pro mnohé favoritem, účastník Oktagon Výzvy z Anglie Staines však překvapil a zápas s Tichotou jasně ovládl. Ukončení před limitem jsme sice neviděli, ale přesto dokázal Staines vyvíjet na českého bojovníka tak velký tlak, že po třech kolech nemohlo být pochyb o jeho jednohlasné výhře na body.

Bývalý šampion pérové váhy Mate Sanikidze přešel do nižší, bantamové váhy, ve které jej tentokrát prověřil elitní Jack Cartwright. Ti se postarali o napínavou bitvu, na jejímž konci oba očekávali své vítězství. V těsném zápase nakonec bodové rozhodčí více přesvědčil Cartwright, který po boji vyzval k odvetnému zápasu bývalého šampiona Jonase Mågårda. Ten naposledy vyhrál na body, nyní však přislíbil, že příště Cartwrighta ukončí.

Doporučeno
Clash of the Stars končí! Organizace brzy uspořádá svůj poslední turnaj Clash of the Stars končí! Organizace brzy uspořádá svůj poslední turnaj 8. září 2024 v 9:30
o61
Zdroj: OKTAGON MMA

Návrat brněnské legendy

Jedním z nejočekávanějších zápasů celého večera byl pro mnohé návrat domácí postojářské legendy Tomáše Hrona, který avizoval, že půjde o poslední zápas jeho kariéry. Ve svém posledním tanci se utkal s Fredem Sikkingem, který se chtěl pomstít za porážku z loňského roku. To však Hron nedovolil. Brněnský velikán předvedl totální demolici a během tří minut poslal soupeře několikrát do počítání. Do druhého kola už Sikking nezvládl nastoupit a po 101. vítězství své bohaté kariéry položil jednu rukavici symbolicky do středu klece. Druhou rukavici předal svému týmu.

Doporučeno
Vémola jde před trilogií s Attilou do další bitvy. Ještě letos se pobije s Pirátem, od kterého dostal KO Vémola jde před trilogií s Attilou do další bitvy. Ještě letos se pobije s Pirátem, od kterého dostal KO 4. srpna 2024 v 14:14
oktagon61
Zdroj: OKTAGON MMA

Zvrat a nejkrvavější zápas večera

Hlavní kartu odpálila válka Vladimíra Lengála s Coreym Fryem a v tomto případě jsme viděli asi největší zvrat večera.

Domácí zápasník Lengál do úvodu vstoupil pořádně divoce, Fry však zachoval chladnou hlavu a začal postupně přebírat otěže zápasu. Do druhého kola už nastupoval Lengál opatrněji a zdálo se, že zejména okopaná přední noha mu dělá velké problémy. Lengál však houževnatě bojoval dál a v polovině druhého kola dostal tvrdým kolenem soupeře na zem, kde jej následně zasypal salvou úderů. Po nich rozhodčí zápas ukončil, a tak se Lengál po dvou pohrách vrátil díky skvělému TKO zpět do vítězného sedla. Zdánlivě prohraný zápas dokázal Lengál velkolepě otočit a postaral se o jeden z nejlepších momentů večera.

Ve svém posledním zápase slavil Andrej Kalašnik výhru už za 43 vteřin, v sobotním zápase s řeckým válečníkem Ioannisem Palaiologosem se však nadřel daleko víc. Tři kola nabídla ostré výměny na obou stranách i zápasení na zemi a jak sám Kalašnik řekl, byl to pro něj utrápený zápas. Zároveň však oslavil zasloužené vítězství na body před domácím publikem, které se mu odvděčilo bouřlivými ovacemi.

Doporučeno
Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem 8. září 2024 v 8:30

Nejznámější česká zápasnice Lucie Pudilová se po dráze v UFC vrátila do Oktagonu, kde ji přivítala neporažená přebornice na arm-bar Cecilie Bolander. Pudilová do zápasu vstoupila velmi dynamicky a po dvou minutách už Norka krvácela z nosu. Bolander však prokázala velkou tvrdost a údery se snažila vracet. Zápas se držel v obrovském tempu, které příliš neustávalo ve druhém ani třetím kole. Strhující ženská bitva byla tou nejkrvavější z celého večera, pro Pudilovou však dopadla úspěšně. Od rozhodčích si odnesla těsné vítězství na body. V Oktagonu ji příště čeká titulový zápas proti Lucii Szabové.

oktagon61
Zdroj: OKTAGON MMA

Boj o miliony

Pak už přišel čas na první semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger. O postup do finále se porvali obávaní bijci Losene Keita a Mateusz Legierski. Do zápasu nastupoval jako favorit ranař Keita, který nezaváhal a došel si pro výhru. Výkon Legierskiho poznamenala zraněná pravá ruka, se kterou sice zvládl dobojovat, ale bodově zápas ovládla belgická hvězda. Keita se tak po jednohlasné výhře na body stal prvním finalistou milionové pyramidy.

Doporučeno
Oktagon odpálil bombu. Šampion Kincl se porve na obřím fotbalovém stadionu Oktagon odpálil bombu. Šampion Kincl se porve na obřím fotbalovém stadionu 19. srpna 2024 v 15:30

Hlavní předzápas patřil navrátilci do Oktagonu Makhmudu Muradovovi, který čelil britskému šampionovi Scottu Askhamovi. Uzbecký bojovník patřil k největší favoritům turnaje a svůj návrat do organizace oslavil výhrou. Extrémně nebezpečného a zkušeného Askhama dokázal Muradov s přehledem ukontrolovat a všichni bodoví rozhodčí se shodli na jeho jednoznačné výhře. Po tomto cenném skalpu se očekává, že by se Muradov mohl stát příštím vyzývatelem o pás střední váhy.

oktagon61
Zdroj: OKTAGON MMA

Zlatý hřeb večera

O druhém finalistovi pyramidy Tipsport Gamechanger se rozhodlo v hlavním zápase Ronald Paradeiser vs. Acoidan Duque. A dlouhého trvání boj neměl. Po minutě a půl prvního kola miláček publika Paradeiser „nahulil“ svého soupeře tvrdou zadní, po které Duqueho dorazil finální kombinací a bylo jasné, že už Španěl nebude schopný pokračovat. Tímto výstavním KO si Paradeiser zajistil postup do finále na konci roku v O2 areně, kde se o 300 tisíc eur utká s Losenem Keitou.

Domů
Sdílet
Diskuse