Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
ŽEBŘÍČEK: Česká klasika vypadla ze stovky nejlepších masových jídel na světě. Jaké skončily v TOP 5?

3. místo

Bronzovou příčku obsadilo kontosouvli, což je tradiční řecký pokrm, skládající se z velkých kusů vepřového masa marinovaného ve směsi bylinek a koření, poté napíchnutý a pomalu vařený na grilu, podobně jako známější gyros nebo souvlaki. 

Doporučeno
KVÍZ: Víš, jaké ingredience patří do populárních českých jídel? Ověř si své kulinářské znalosti KVÍZ: Víš, jaké ingredience patří do populárních českých jídel? Ověř si své kulinářské znalosti 26. listopadu 2024 v 11:00

Po marinování se maso napíchne na velký špíz a opeče se na otevřeném plameni, čímž vznikne bohatá a chuťově chutná vnější kůrka se šťavnatým, jemným vnitřkem. Podává se spolu s pita chlebem, tzatziki a dalšími možnými přílohami.

kontosouvli, maso
Zdroj: Wiki Commons / Benoît Prieur
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse