Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
ŽEBŘÍČEK: Turisté vybírali nejoblíbenější jídla z české kuchyně. První místo asi nikoho nepřekvapí

7. Vdolky

Přecházíme znovu k desertu, který má často přízvisko „bavorský“. Vdolečky jsou nadýchané smažené bochánky s džemovým terčíkem a šlehačkou na vršku. Dají se sníst bez kompletního ušpinění obličeje? Těžko. Jsou vynikajícím potěšením? Bezpochyby!

Bavorský vdolek s tradičním terčíkem
Bavorský vdolek s tradičním terčíkem Zdroj: top recepty

6. Lívance

Menší, tlustší a nadýchanější jsou varianty českých palačinek, kterým říkáme lívance. „Přidání droždí do vaječného těsta jim dodává neuvěřitelně jemnou a máslovou konzistenci a odlišuje je od jiných druhů palačinek,“ píše o lívanečkách server TasteAtlas.

Lívance z krabičkové diety Papa Food
Lívance z krabičkové diety Papa Food Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

5. Halušky

Morava a Slovensko je areál, kde restauracím vévodí halušky. Tyto malé knedlíčky se dělají z bramborového těsta a vaří se ve vodě. Poté se podávají se zelím a se slaninou, nebo na Slovensku primárně s bryndzou, měkkým sýrem z ovčího mléka.

Halušky s bryndzou a slaninkou jsou slovenská specialita
Halušky s bryndzou a slaninkou jsou slovenská specialita Zdroj: Wikimedia Commons
Čti na další straně Čti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Zpět
Sdílet
Diskuse