4. Koblihy
Koblihy k nám také přišly ze zahraničí, a to z Německa. Krapfen, kfrafne nebo berliner pfankuchen jim říkají po celé Evropě, koblihy jsou ale jenom jedny. Osmažit, posypat cukrem a naplnit čím se člověku líbí. Marmeláda? Klidně. Pudink? Šup tam s ním. Klidně i nugát a polít vršek čokoládou. Fantazii se meze nekladou.

3. Valašský frgál
Vypadá to, že turisté mají rádi sladké, a frgály jsou perfektní valašský originál. Sladká česká pochoutka by měla mít skoro velikost pizzy a krájí se na stejné trojúhelníčky. Produkt je dokonce Evropskou unií registrován jako Chráněné zeměpisné označení. A čím by měl být pokrytý? Ovoce, marmelády, tvaroh, mák, ořechy a seznam nekončí. Pravidlem ale je, že se nesmí kombinovat více náplní. Nakonec posypat cukrovou drobenkou a frgál je na světě.

2. Česnečka
Nemoc nebo kocovina tě skolí? Pořádná česnečka tě opět postaví na nohy. Silná polévka z vývaru a česneku člověka zahřeje třeba po lyžovačce nebo zimní túře a připraví mu apetit na další chod. Třeba ten, co je na prvním místě. Nebo do ní přidáš více brambor, sýru a krutonky a máš po obědě.
