Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2014 10:25
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

TECH
Uložit Uložené

Letošní rok byl, co se kvalitních herních titulů týče, poměrně štědrý. Pojďme si nyní připomenout některé z těch nejpovedenějších her, které definovaly herní rok 2014.

V letošním roce se hráči rozhodně nenudili. Na své si přišel pravděpodobně každý, a to ať už se jednalo o milovníky RPG titulů, sandboxových stříleček, hororů nebo o hráče závodních her. Jednoduše řečeno, výběr byl rozmanitý a pro nalezení kvalitního titulu nebylo třeba hledat příliš dlouho. Připomeňme si zde tedy několik titulů, které byly pro rok 2014 nejstěžejnější a kterým se podařilo hráčům nabídnout hodiny a hodiny toho nejkvalitnějšího herního zážitku. Předem předesílám, že do výběru nejsou zahrnuty hry The Last of Us: Remastered a GTA V pro next-gen konzole. Je to z důvodu, že se jedná o předělávky (i když velmi povedené) loňských titulů a následující článek je věnován titulům novým. To by k úvodu stačilo. And without further ado, zde vám představujeme to nejlepší za rok 2014. Pořadí her je čistě náhodné.

Dragon Age: Inguisition (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC) 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Velmi mnoho úžasem popadaných čelistí má na svědomí třetí díl série Dragon Age. V roli Inkvizitora má hráč k dispozici (jako v předešlých dílech) družinu bojovníků, kteří veškerá dobrodružství podstupují s vámi. Na hráče čeká poutavý příběh, enormně dlouho herní doba a přehršel možností, jak hrou postupovat. 

Hra mimo jiné dále nabízí rozvětvený skill tree bohatý na kombinace dovedností, díky kterým si hráč postavu přizpůsobí přesně podle svého stylu hraní, propracovaný systém boje s velkým prostorem pro taktizování a také především rozlehlou mapu nádherně zpracovaného světa, jehož vnitřní politickou strukturu utvářejí vaše rozhodnutí v průběhu hraní, od kterého se odvíjí také příběhová linka. 

Na poli RPG her má Dragon Age: Inquisition letos jen velmi málo srovnatelné konkurence, tedy pokud vůbec nějakou. Troufám si říct, že Inquisition se podařilo vyškrábat se až na vrchol Olympu celého žánru.

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Forza Horizon 2 (Xbox One, Xbox 360)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Nový Horizon představuje světu, jak by měla vypadat pořádně nadupaná závodní hra. Ve hře se snoubí opravdová radost z ježdění s individuálními možnostmi otevřeného světa, a pokud jde o vizuální stránku hry, je místy až dech beroucí. Je tedy pouze na hráči, jak rychle se rozhodne závody a turnaje v jednotlivých prostředích dokončit. Často si hráč dopřeje i jen třeba odpolední odpočinkovou vyjížďku po Monaku bez nutnosti s někým soupeřit.

Horizon 2 navíc obsahuje více než 200 špičkových aut, které čekají jen na to, až do nich usednete. Ta nejsou ovšem přístupná jen tak, ale hráč si je musí buď objevit, nebo přímo zakoupit. Je třeba mít na vědomí, že cesta k získávání nových vozů pro hráče nebude žádným nutným zlem, kterým si musí projít, aby si hru mohl náležitě užít. Bude to dělat rád, protože ježdění je po celou dobu hraní prožitek. 

Forza Horizon 2 rozhodně není hrou určenou pouze pro specifické hráče závodních her, ale dokáže si ji zamilovat i ten, kdo k závodním titulům nikdy příliš nepřičichl. Pokud vaše srdce touží po usednutí za virtuální volant, Forza Horizon 2 je pravděpodobně jedním z nejlepších titulů současného trhu. 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

 

Alien: Isolation (PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Nyní je na řadě další úchvatné dílo. Alien: Isolation je vytříbená stealth hororovka, které se podařilo docílit opravdu intenzivního pocitu strachu a napětí. Zatímco mnohé hry tohoto žánru sází na vyvolání hororové atmosféry stylem blood and gore, síla hry Alien: Isolation tkví v její napínavosti a mystice. A vývojářům z The Creative Assembly se podařilo dokázat, že tento princip je pro pořádně hutnou hororovou atmosféru daleko přínosnější, než jakékoliv množství stříkající krve a létajících končetin.   

Hráč na svém radaru sleduje pohyb Vetřelce, kterému se snaží uniknout. V zásadě jednoduchá myšlenka. Ale jak už tomu bývá, jednoduché nápady jsou zpravidla ty nejlepší. Vetřelec reaguje na hluk, který hráč při svém pohybu vytváří, takže na nějaké rozjařené pobíhání koridory rovnou zapomeňte. Koridory jsou temné a tiché. Pár neuvážených rychlých kroků může Vetřelce přilákat a dřív než se nadějete, načítá se vám poslední checkpoint.  

Smrt může přijít kdykoliv a kdekoliv. Hráč se tedy musí mít neustále na pozoru a tato skutečnost je navíc posílena faktem, že ztělesněním této smrti je hlavně samotný Vetřelec. Už jen samotná představa, že se někde ve vaší blízkosti pohybuje Xenomoprh Riddleyho Scotta, v člověku vyvolává napětí a to obzvlášť, když jde po vašem krku a vy jste proti němu téměř bezbranní. Téměř. Hráč má totiž k dispozici předměty, kterými může Vetřelce odlákat a uvolnit si tak cestu k postupu. Tento herní mechanismus funguje skvěle a celkový pocit napětí jen prohlubuje.       

Alien: Isolation v mnohých žebříčcích mezi letošními hororovými tituly kraloval. A to zcela právoplatně. Je to boj o přežití, který posouvá hranice žánru a překonat jej bude velice obtížné.

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Destiny (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Destiny je meziplanetární, open-world střílečka stavějící na prvcích RPG. Levelováním zlepšujete statistiky své postavy, získáváte vylepšení a můžete se tak utkávat se stvůrami, které z vás ještě o pár úrovní níž nadělaly hromádku kouřící protoplazmy (obrazně řečeno). V průběhu hraní získáváte také přístup k novým zbraním a zbroji, jejichž účinnost se odvíjí od statistik postavy. Vizuální stránka hry vypadá úchvatně, akce a střelba jsou bezvadně vyladěné a prohánění se po vzdálených planetách nepřipouští žádné nudné okamžiky. Alespoň v několika úvodních hodinách. 

Nutno totiž dodat, že po určité době začne hraní působit repetitivně. Lokace se opakují, úkoly nemění, nepřátelé se respawnují vždy na stejných místech. To je pro Destiny určitá vada na kráse, což ale zase tolik fatálním nedostatkem není. Pravdou ale zůstává, že před vydáním byl světu představen úžasný potenciál, který se ovšem bohužel nepovedlo plnohodnotně využít a rozvinout do mistrovského díla. 

Destiny se několika přehmatů dopouští a vývojářský tým studia Bungie si toho je nepochybně vědom. I přesto je ale hra garancí spousty hodin futuristické zábavy a to především, když se vám podaří spojit se s přáteli a v co-op módu hordy neúnavných nepřátel budete likvidovat společně. 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Dark Souls 2 (PS3, Xbox 360, PC)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Hardcorové RPG Dark Souls 2 je křest ohněm. Zde si hráč sáhne na své pomyslné dno a bude se na něj opakovaně vracet. Postup hrou probíhá formou pokus-omyl. Připravte se na to, že budete umírat. Po každém úmrtí se ovšem do boje budete vracet s poznatky z předešlého pokusu, díky čemuž se vaše šance na výhru zvýší. Souboje mohou být často náročné (mohou a budou), ale o to větší je pocit zadostiučinění, když tu zrůdu nakonec díky svým těžce vydřeným zkušenostem udoláte. 

Je pravdou, že hra tohoto žánru není pro každého casual hráče. Hra vyžaduje určitou dávku trpělivosti a ochoty učit se z vlastních chyb. Protože vaše chyby jsou v Dark Souls 2 smrtelnější, než kterýkoliv nepřítel. 

Herní svět je v porovnání se světem předešlého dílu větší. Mezi jednotlivými lokacemi se hráč přemísťuje pomocí teleportace mezi odpočinkovými ohništi. To může hráči ubírat na pocitu skutečné rozlehlosti světa, ale v zásadě se o žádný velký problém nejedná.  

Dark Souls 2 je jedinečný RPG zážitek, který vám nedá nic zadarmo. Každé vítězství si musíte pracně vybojovat, ale právě přesně taková výhra chutná nejlépe. 

Stojí za zmínku, že Dark Souls 2 v dubnu (apríl) 2015 vyjde v nové edici s názvem Scholar of the First Sin. Edice bude obsahovat všechny dostupné dodatky základní hry (Crown of the Sunken King, Crown of the Ivory King, Crown of the Old Iron King). A aby toho nebylo málo, společnost From Software na březen (marec) příštího roku připravuje zbrusu nový titul Bloodborne, čili o dávku nekompromisních herních seancí bude postaráno. 

 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Far Cry 4 (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Far Cry 4 nejen že dostál úrovně kvality svého předloňského předchůdce, ale tuto úroveň posunul o několik příček dál. Kyrat je místo stejně krásné jako smrtící. Nebezpečí na vás nečeká pouze za zdmi nepřátelského tábora, ale hlavně také v otevřené přírodě. Pořádně zatopit vám může jenom samotný medojed kapský. 

Toulkami po Himálajích se dá strávit nespočet hodin zábavy. Je k dispozici lov (přičemž lovenou kořistí bude často i sám hráč), výroba, obsazování nepřátelských kempů, plnění vedlejších misí, odemykání nových skillů pro postavu a tak dále a tak dále. To jsou samozřejmě prvky, na které jsme mohli narazit i ve trojce, hra ale přidává mnoho jemných detailů a doplňků, díky kterým hra zkrátka působí mnohem lépe. A široká škála upravitelných zbraní je samozřejmostí. 

Hra nově nabízí kooperační mód, ve kterém si můžete se svým kamarádem například rozhodit role při obléhání nepřátelského kempu, čímž hra okamžitě dostane nový rozměr. Způsob, jakým toho docílíte, je čistě na vás. Fantazii se meze nekladou. Tedy alespoň ne příliš. A i když budete mít pocit, že jste již vyzkoušeli všechno, nasednout na hřbet slona a celý kemp zničit s ním zkrátka nikdy neomrzí. 

Pokud vás bavil předchozí díl, není mi znám důvod, proč by tomu v tomto případě mělo být jinak. Far Cry 4 je dopodrobna propracovaná sandboxová střílečka, která vypadá nádherně a nabízí nespočet herních možností.

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

South Park: The Stick of Truth (PS3, Xbox 360, PC)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Začátkem je třeba zmínit, že celá hra byla napsaná a řízená tvůrci seriálové předlohy, Trayem Parkerem a Mattem Stonem. Ti se také zásadně podílejí na propůjčování hlasů postavám. Hra se tedy nese v duchu předlohy a je přesně taková, jaký je kultovní seriál. Hra The Stick of Truth je od začátku do konce naplněná směsí recese a pro South Park charakteristického humoru, pro který si jej miliony lidí zamilovalo. Už samotné třídy volitelných povolání na začátku hry prozrazují, v jaké duchu se hra ponese - bojovník, mág, zloděj a Žid.   

Grafika hry je identická s vizuální stránkou seriálu a hráči se zde potkají se svými oblíbenými postavami, které samozřejmě do detailu korespondují se svými předlohami. Od Randyho Marshe přes postavu Mr. Slave až k Mr. Hankeymu. Jsou zde takřka všichni, nebo alespoň valná většina se South Parkem pevně spjatých a neodmyslitelných postav, plus jedna nová. Vy. The new kid.   

Titul South Park: The Stick of Truth je možné označit za jednu masivní epizodu, při které fanoušci seriálu budou slintat blahem a ti, které seriál nezaujal, hru ponesou záhy nazpět do obchodu. Hra předčila mnohá očekávání a ať už ji milujete, či nenávidíte, kvalita se jí upřít nedá. Bravo.  

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Wolfenstein: The New Order (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

B. J. Blazkowicz je zpátky a jeho návrat je vskutku povedený. Hru Wolfenstein: The New Order ocení jak přívrženci předchozích dílů série, tak i její nováčci. Solidní příběh, prvotřídní grafika, variabilita okolního prostředí a arzenál těch nejničivějších zbraní. To jsou jedny z nejsilnějších stránek hry a ta s nimi pracuje natolik dobře, že si dokáže získat srdce kohokoliv, kdo se do ní pustí.

A pokud bude hráč z neustálých jatek nácků unaven, může si vyzkoušet stealth akci. Nejedná se samozřejmě o postup, který by ve hře dominoval. Je to jen způsob ozvláštnění a zpestření hry. V několika situacích vám ale plížení přijde vhod. The New Order nabízí také pár vtipných dialogových vsuvek, což lze vnímat jako jakési odlehčení od vážnosti a brutality zbytku hry.   

Hra to ovšem určitě není bezchybná. Několik mušek, nebí spíš much, by bylo ještě třeba do příště vychytat, ale to nic nemění na skutečnosti, že jakmile se v The New Order chopíte mohutných, maso-trhajících, těla-znetvořujících zbraní, většinu nedostatků si ve vražedném zápalu masakrování Nacistů ani neuvědomíte. 

 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

 

Hearthstone

(PC, Mac, iPad, Android Tablet a Windows 8 Touch zařízení)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Letošní rok byl štědrý i k milovníkům Warcraftu a deskových her. A vlastně i k všem těm, kteří ani do jedné z těchto kategorií nepatří. Blizzard totiž ve své hře Hearthstone dokázal, že hra tohoto žánru nemusí být nutně vyhledávaná pouze těmi, kteří jím žijí, ale dokáže zaujmout i tímto žánrem nepohlazeného panice. Karty jsou vytvořeny na motivy již zmíněného Warcraftu a tvůrci na nich dali záležet.

V aréně se se svými kartami utkávají vždy 2 oponenti se snahou přehrát karty soupeře. K výhře je ovšem zapotřebí znát svůj balíček karet a tyto karty umět vhodně kombinovat. Vědět, kterou kdy zahrát a kterou jak použít, je vitálně důležité. Před každým tahem je nutné důkladně zvážit své veškeré možnosti a stejně tak případné hrozby ze strany soupeře. Hra je vymyšlená skutečně výborně a místo mezi nejlepšími hrami roku 2014 jí náležitě patří.  

Hearthstone si je navíc možné zahrát zcela zdarma a zážitek, který si z ní hráč může odnést, je takřka k nezaplacení. V roce 2015 by dle dostupných informací měla vyjít také verze pro iPhone a mobily s Androidem.   

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Po kvalitním sandboxém RPG ze světa Pána Prstenů dlouho toužil nejeden fanoušek Tolkienova univerza. Poté byly prosby vyslyšeny a na svět přišel Shadow of Mordor. A i přestože zde bylo už několik pokusů o herní zpracování Středozemě, teprve až v tomto případě se to povedlo téměř na výbornou.   

Ačkoliv si „půjčuje“ nápady a prvky z jiných her, dělá to dobře a výsledek je více než dobrý. Stealh prvky připomínající Assassin's Creed nebo třeba bojový styl alá Arkham série zkrátka Středozemi prospívá a mnozí u hry stráví desítky hodin radostné dekapitace skřetů. Hra je opravdu velice násilná, s uruky se zkrátka nedá vyjednávat. Právě kvůli četným střetům je důležité, aby hra měla propracovaný bojový systém, díky kterému hráči nebudou souboje připadat jednotvárné a po nějaké době až uspávající. A bojový systém se hře Shadow of Mordor zpracovat podařilo a podařilo se to výtečně. I když se tvůrci při vývoji dívali přes rameno jiným hrám. Souboje jsou neuvěřitelně akční, poutavé a díky zřetězeným útokům nádherně plynulé.

Jsou situace, kdy poslouží i skvělý stealth systém a srdce hráče zaplesá také při používání speciálních dovedností, které je možné během hry odemknout. A dále možnost získávání informací týkajících se slabin nebo naopak silných stránek daných nepřátel, hře a bojům především dodává nový, svěží formát.   

Nakonec každý rád přehlédne fakt, že se zde minula inspirace s krádeží.  

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Bayonetta 2 (Wii U)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Kde jen začít. Nová Bayonetta je koulervoucí. Komplexní bojový systém je ještě vytříbenější než v předchozím díle a ve svém zběsilém tempu tato lepá čarodějka nepolevuje téměř po celou herní dobu, která rozhodně nijak krátká není. Ve hře je opět jasně patrná, typicky japonská bizarnost bossů a nepřátelských příšer, ze kterých se vám často tají dech. Vzezření monster je zde dovedeno opravdu ad absurdum, ale to je právě jeden z faktorů, který Bayonettu dělá Bayonettou.

Hra zakládá na prověřených a vyzkoušených principech z prvního dílu, které dále rozvíjí a zdokonaluje. Hluboce propracovaný bojový systém pro Bayonettu představuje skutečně mocnou zbraň, bez které by hra ztratila svůj šarm. Komba jsou brutální, krev stříká a kouzel je plná obrazovka. Pokud jde o grafickou stránku hry, Bayonetta 2 je doslova pastvou pro oči, ze které by si mohly vzít ostatní žánrové hry příklad. Máme zde tedy před sebou titul, který je vzrušující po všech stránkách a příliš prostoru pro slabá místa nezanechal.   

Výsledkem je nezapomenutelný zážitek z monumentální third-person rubačky, která na současném trhu má konkurence jen poskrovnu. Bayonetta 2 nastavuje laťku celému žánru pekelně vysoko a Nintendo se tak může chlubit titulem, kterému k dokonalosti chybí snad už jen pořádný příběh.    

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

inFamous: Second Son (PS4)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

inFamous: Second Son nezůstává v žádném směru pozadu za svým předchůdcem, naopak je o několik kroků napřed. A pokud byl předchozí díl série na pohled líbivý, Second Son je díky next-genu přímo vizuální orgasmus. Od samotného pohybu městem až po souboje hra působí přirozeněji a flexibilněji a s novým hrdinou přichází i nový, intenzivnější zážitek. 

Seattle nabízí živější prostředí k volnému pohybu a vaše okolí podléhá destrukci znatelně více, než kdy předtím. S onou destrukcí je ale moudré to příliš nepřehánět. Ve hře totiž opět funguje systém Karmy, který zaznamenává vaše provinění vůči civilistům. Pokud se tedy v přítomnosti chodců rozhodnete rozpoutávat inferno jak zbláznění a nebudete si hlídat mušku při střelbě, hra dle toho přizpůsobí následné odvíjení příběhu. Hráč bude mít v průběhu hry k dispozici více druhů superschopností, pokud tedy vyhasne vaše touha po užívání ohně, elektřina vašemu hraní dodá nový náboj.  

inFamous: Second Son je jednoznačně jednou z nejlepších exkluzivek pro PS4 a dává vám to neustále najevo. Fanoušky série hra pohltí, nováčky rovněž.

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Sunset Overdrive (Xbox One) 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Sunset Overdrive je šílená urbanistická jízda. Svým prostoduchým humorem dokáže pobavit a její odlehčenost má pozitivní vliv na celkovém dojmu ze hry. Sunset Overdrive sebe sama nebere příliš vážně, seriózně k ní tedy raději nepřistupujte ani vy. V tak potrhlém městě, jako je Sunset, to vlastně ani nejde. Vizuál hry je zmáknutý bravurně a na pestrobarevnost okolního prostředí je jedna radost pohledět. Kdo ve hrách hledá momenty uvěřitelnosti, zde nehledejte. Sunset Overdrive by asi se svojí přiblblou absurditou nebylo nic pro vás. Všichni ostatní se ovšem chopte ovladačů, protože je to setsakramentsky dobrá hra.    

Město je jako jedna velká horská dráha a vy se musíte naučit, jak ji plně využít ku prospěchu svému. Plynulý a intuitivní pohyb je jednou z vašich nejmocnějších zbraní, nepodceňujte ji. Tvůrci z Insomniac Games si také hezky vyhráli s pestrou paletou zbraní. Bazuka s explozivními medvídky, kropič kyseliny nebo raketomet na bowlingové koule. Proč ne. To vše a mnohé další hra nabízí. 

Pokud si chce člověk zablbnout, Sunset Overdrive jej vítá s otevřenou náručí. Herní mechanismy fungují skvěle a hra dokáže zabavit na kvanta ztřeštěných hodin.  

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Mario Kart 8 (Wii U)

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
 

Legendární arkádová série pokračuje a osmý Mario Kart je pravděpodobně jejím vrcholem. Hra se dočkala vylepšení jízdního modelu a design variabilních závodních drah je jedním slovem vynikající. Možnost úpravy vozidel hráči poskytuje příležitost sestavit si svůj optimální vůz a dává mu také prostor k experimentování s různými nastaveními a modely. 

Samozřejmě nechybí ani zábavné herní módy a multiplayer, což z pouhého závodění dokáže udělat neopakovatelnou nervy drásající záležitost. Mario Kart 8 se hodí pro každou generaci hráčů a všem dokazuje, že k jedinečnému hernímu zážitku není třeba mnoho.   

Jedná se o jeden z nejlepších titulu pro večerní skupinové soutěžení, při kterém budou vzájemné kamarádské vztahy viset na vlásku. Ničeho příliš překotného se zde asi nedočkáte, čeká zde ovšem na vás tuna skvělé závodní zábavy.

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

Driveclub (PS4) 

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!

S klidem můžu říct, že Driveclub je zatím nejlepší závodní hrou, kterou jsem kdy hrál. To je samozřejmě můj osobní pohled, ale nás v redakci Driveclub ohromil. Hra od Evolution Studios kombinuje prvky arkády a simulace, což má za vznik dokonalé závodní hře.

Po zakoupení PlayStation Plus pak hra nabývá úplně nových rozměrů. Máte možnost vytvořit nebo vstoupit do Clubu a hlavně, hrát nervy trhající multiplayer. Nečekejte žádný FlatOut, Driveclub vyžaduje dávku skillu, a tak nevyhrajete narážením do soupeřů nebo sekáním zatáček (za oba tyto "přestupky" se vám na chvíli vypne motor).

Navzdory menšímu zklamání v podobě absence změn počasí se nakonec vše napravilo s updatem, který mimo zmiňovaný weather update přinesl i nové tratě a auta. Driveclub je zkrátka vizuálním orgasmem a nás bude bavit ještě hodně dlouho. Celou recenzi čtěte zde.

Všechny hry si můžete zakoupit například v Brlohu.

Vybrali jsme nejlepší hry roku 2014. Hlasuj pro titul, který tě oslovil nejvíc!
Domů
Sdílet
Diskuse