Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2015 17:23
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Dvojice letadel proletěla při neskutečném kaskadérském kousku těsně vedle sebe hangárem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Akrobatickým pilotům na severu Walesu se podařilo předvést opravdu nevídaný kaskadérský kousek, když v těsné blízkosti se svými letadly proletěli nízkým hangárem.

Paul Bonhomme a Steve Jones, profesionální kaskadérští piloti letadel z Velké Británie, předvedli při svém nejaktuálnějším akrobatickém letu v severním Walesu hned několik neuvěřitelných kousků, ze kterých se doslova a do písmene běžnému smrtelníkovi tají dech. Nejdříve své stroje překlopili vzhůru nohama a předvedli několik prudkých otoček a vrutů. To vše v neustále vzájemné těsné blízkosti. Následně ale piloti svá letadla těsně nad zemí vyrovnali do stabilizované polohy a na závěr se stroji v rychlosti skoro 300 kilometrů za hodinu proletěli bok po boku místním hangárem, který má na výšku jen něco málo přes 7,5 metru.  

Dvojice letadel proletěla při neskutečném kaskadérském kousku těsně vedle sebe hangárem

Kaskadérský kousek to je skutečně netradiční a sami piloti si toho byli během jeho plánování vědomi. O povolení toto velkolepé číslo provést museli zažádat Úřad pro civilní letectví, který jim vyhověl a v době letu na oba piloty na místě dohlížel. K průletu hangárem oba piloti použili speciální akrobatická letadla Xtreme Air XA41

Akrobati Paul Bonhomme a Steve Jones společně létají už téměř úctyhodných 25 let, nicméně tento kousek v jejich bohaté kariéře pravděpodobně nemá obdoby. Jejich načasování, preciznost a celkové letecké schopnosti jsou zkrátka jedním slovem fenomenální. Paul Bonhomme si ovšem do budoucna vytyčil další metu. V srpnu (august) letošního roku se totiž chystá soutěžit na Red Bull Air Race, mezinárodních závodech nejlepších akrobatických pilotů na světě.  

Domů
Sdílet
Diskuse