Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2015 12:20
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Bojíte se rádi? Z nezávislé hororové hry Allison Road vám bude běhat mráz po zádech

TECH
Uložit Uložené

Allison Road je název nezávislého hororové titulu, který je momentálně vyvíjen šestičlenný týmem developerů z Velké Británie. Ti hráčům představili gameplay přímo ze hry a zdá se, že se máme na co těšit.

Je to už nějaký ten týden, co došlo k oficiálnímu zrušení vývoje Sillent Hills, projektu od génia Hidea Kojimy. Hratelné demo s názvem P.T. (Playable Teaser) slibovalo úžasnou inovativní hororovku a právě o to víc všechny natěšené hráče pohřbení hry zamrzelo. Navíc zůstává sporné, zda se demo na PlayStation Store ještě někdy vůbec dostane. Originální zpracování P.T. vzbudilo poměrně velký ohlas a prázdnotu po jeho zrušení se nyní snaží zaplnit survival hororový titul Allison Road, jehož inspirace upoutávkou na Silent Hills je více než patrná.

Bojíte se rádi? Z nezávislé hororové hry Allison Road vám bude běhat mráz po zádech

Jedná o hru z pohledu první osoby a v současné době se nachází v pre-alfa stadiu. Hráč se v ní ujme kontroly nad bezejmenným protagonistou, který se probouzí ve svém zdánlivě prázdném domě se zjištěním, že trpí ztrátou paměti (což už je docela ohraná písnička, ale no dobře). Zde se bude děj hry odehrávat. Allison Road je vyvíjená v Unreal Engine 4 a její fotorealistický styl zpracování dodává hře určitý pocit reálné hrozby, což je samozřejmě jedině dobře. 

A o co ve hře půjde? Hráč bude mít za úkol během pěti po sobě jdoucích nocí zjistit, kde se nachází jeho rodina, odhalit všechna tajemství domu a střetnout se s duchem mladé dívky jménem Lily a dalšími temnými entitami, které se mezi zdmi domu usídlily. To vše dřív než na hodinách odbije 3. hodina. Hra tak bude vytvářet napětí nejen díky hrůzným bytostem v temných zákoutích domu, ale také díky časovému nátlaku.  

Allison Road začala zpočátku vznikat jako projekt, na kterém pracoval jako jediný Christian Kesler. Později si k sobě ovšem přizval další kolegy a skupina se postupně začala rozrůstat do týmu vývojářů, který dnes čítá celkem 6 členů. To pořád není žádné závratné číslo, ale v procesu tvorby to tvůrcům podle jejich slov nijak významně nebrání: „I přestože nemáme k dispozici žádný velký rozpočet (a ani personál), jsme vysoce zanícení jedinci, kteří se snaží vyvíjet podle nejvyšších standardů pouze s prostředky, které nám jsou dostupné,“ píší developeři na své facebookové fanpagi

 Seznamte se s Lily

Bojíte se rádi? Z nezávislé hororové hry Allison Road vám bude běhat mráz po zádech
 

Jak bude hra vypadat, vám nastíní skoro 14minutový gameplay, ve kterém se dá atmosféra chvílemi přímo krájet. Hra by podle videa měla nabídnout několik základních herních mechanismů a tvůrci přislíbili, že v budoucnosti bude přidán také inventář na předměty. 

Podle Steamu bychom se Allison Road měli dočkat někdy ve třetím kvartálu příštího roku. Zatím je potvrzené pouze PC, ale tým vývojářů zamýšlí také uvedení na platformy PS4 a Xbox One. Pokud budete chtít ze hry vyždímat co nejvíc děsivé atmosféry, budete mít možnost hrát také za využití systému virtuální reality Oculus Rift. A pokud žánru hororovek běžně příliš neholdujete, lákavý gameplay vás možná přesvědčí o tom, že byste hře šanci dát měli. Teď jen doufejme, že se projekt vývojářům podaří dotlačit až do úspěšného konce. 

Domů
Sdílet
Diskuse