Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2016 11:49
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

115 kilometrů sjezdovek, tři snowparky a pohádkové podmínky pro freeride: SNOW-TRIP 2016 míří do italského Livigna

SPORT
Uložit Uložené

Sedm dní v srdci italských Alp, prašanem poseté stráně a parta freeriderových nadšenců, kteří mají společný cíl: vychutnat si horský adrenalin na maximum.

Slunce tu svítí 300 dní v roce a srdce sněhomilce poskočí nad 115 km skvělých sjezdovek, nekonečnou freeride zónou a heliboarding/skiing za bezkonkureční ceny v Evropě. Na lyžaře a snowboardisty mimo to čekají perfektně upravené sjezdovky v lyžařských střediscích Mottolino a Carosello 3000. Právě na severní straně Motollina je připraveno 12 černých „padáků“, které ocení zejména milovníci rychlých jízd. Žhavou novinkou letošní sezony je mimo jiné šestisedačka Vallaccia, která cestující přepraví do nadmořské výšky 2 717 metrů. Oblíbené jsou také tři snowparky, které byly v minulosti několikrát oceněny, a to i za hranicemi Itálie. 

Italské Livigno patří mezi nejlepší lyžařské resorty v Evropě, a to nejen pro kilometry spanilých sněhových jízd, ale také pro vyhlášené italské speciality, kvalitní ubytování a pestrý večerní život. Na rozdíl od rakouských a švýcarských resortů, kde ubytování za přijatelné ceny seženete daleko od sjezdovky, v Livignu bydlíte vždy přímo pod kopcem.

115 kilometrů sjezdovek, tři snowparky a pohádkové podmínky pro freeride: SNOW-TRIP 2016 míří do italského Livigna

Přidejte k tomu bezcelní zónu, která zaručuje neomezenou zábavu i mimo svah a ideální koktejl všech freeriderů a sněhových nadšenců je na světě. Mimochodem: víte, že v letošním roce slaví své 40. narozeniny jeden slavný livignský gastrorodák? Ano! Výročí slaví oblíbený italský lomcovák bombardino, který vznikl právě v Livignu. Jeho základ tvoří alkoholický nápoj Advocaat a brandy. Servíruje se se šlehačkou a nejlépe si ho vychutnáte s partou kamarádů během SNOW-TRIPU.

„Livigno nabízí prvotřídní freeridové podmínky, jistotu krásného počasí a kromě toho se na něm vždy sejde skvělá parta lidí, se kterými je radost brázdit livignské svahy. Stejně jako v loňském roce nabízíme všem účastníkům možnost skutečně dobrodružného bonbónku: heliboarding či heliskiing, což je freeriderový zážitek na celý život. Přeje-li krásné počasí a sněhové podmínky, let helikoptérou je jasnou volbou,“ říká Tereza Olivová, organizátorka SNOW-TRIPU 2016.


115 kilometrů sjezdovek, tři snowparky a pohádkové podmínky pro freeride: SNOW-TRIP 2016 míří do italského Livigna

Druhý ročník úspěšného SNOW-TRIPU se uskuteční od 12. do 19. března letošního roku. V rámci SNOW-TRIPU do Livigna vám nabízíme i pohodlnou dopravu, asistenci zkušených jezdců a kvalitní ubytování v centru města, kousek od stanice hlavních lanovek a se zastávkou ski busu přímo před domem. Pro všechny jsou mimo jiné připraveny služby profesionálního fotografa. Kromě peckových zážitků tak zůstanou vzpomínky na horský týden pevně uschovány i na obrázcích. 

Přihlášky podávejte na stránkách SNOW-TRIPU.

Domů
Sdílet
Diskuse