Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2016 16:14
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Divadelní představení bez scénáře, tématu nebo přípravy? Seznamte se s improvizačním triem IMPRA

KULTURA
Uložit Uložené

Mladé trio ve složení Hanny Firla, Ondřej Král a Ochepovsky. To je herecká improvizace bez hranic, která rozvířila jinak relativně stojaté vody české divadelní scény.

Vždy rádi dáváme prostor netradičním a originálním věcem, a to ať už jde o hudbu, módu, techniku, kinematografii nebo umění. A právě do poslední zmíněné oblasti lze zařadit improvizační trio IMPRA, které je (překvapivě) zvláštní tím, že na pódium kráčí bez jakékoliv přípravy, scénáře nebo předem zvoleného tématu. Jen si představte, jaký tlak by to na vás vyvolalo. A světe div se, jim se to daří náramně praktikovat už od října roku 2014.

Divadelní představení bez scénáře, tématu nebo přípravy? Seznamte se s improvizačním triem IMPRA
Zdroj: Petr Hricko

Trio IMPRA tvoří Hanny Firla a Ondřej Král, kteří studují obor tanec-zpěv-herectví a skvěle je doplňuje multiinstrumentalista Igor Ochepovsky. Všichni tři studují na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka a za relativně krátkou dobu jejich působení stihli získat hned několik ocenění. V soutěži Studentská Thálie 2015 zvítězili hned ve čtyřech kategoriích, a to Autorský tvar, Výtvarný nápad, Cena prezidenta Herecké asociace a Neoficiální cena techniků Nové scény Národního divadla

Po navázání spolupráce s Jägermeisterem dostalo seskupení nový impulz a ve stylu této značky také pojmenovalo některé ze 4 celorepublikových tour, která absolvovalo. Volání Divočiny, Nové formy, Nebuď Pussyvní a Nepřestávejte lovit. Všechny čtyři názvy byly a stále jsou úzce spojeny s filosofií skupiny. 

 

Jejich vystoupení nelze zcela jednoduše popsat, a právě proto jsou natolik výjimečná. Vše vzniká až přímo na jevišti, včetně hudebního doprovodu. Ale nebojte se, nejedná se o žádné nudné tlachání ve stylu stand up comedy. To, co vám naživo předvede IMPRA, jste doposud zaručeně neviděli a vězte, že vás dokáží zabavit na celých 60-80 minut.

Pokud vás tento malý náhled do tvorby tria alespoň trochu zaujal, jistě si nenechte ujít jejich vystoupení v Cargo Gallery, které se koná 26. května, den nato se ukáží na mezinárodním festivalu Divadelní svět v Buranteatr v Brně.

Domů
Sdílet
Diskuse