Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2016 12:48
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Náramek Pokémon GO Plus ti ušetří baterii a lovit díky němu můžeš i s mobilem v kapse

TECH
Uložit Uložené

Hledání předmětů a chytání Pokémonů i s telefonem schovaným v kapse? Díky Pokémon GO Plus již brzy zřejmě realitou.

Takřka všudepřítomný fenomén Pokémon GO dal za vznik již i několika vychytávkám, které by trenérům jejich lov virtuálních příšerek měly do značné míry zpříjemnit a zároveň usnadnit, zmínit tak můžeme například aplikaci na vyhledání konkrétního Pokémona, díky níž budeš při chytání vzácných tvorů vždy vědět, na jaké místo se vydat. V poslední době se pak v souvislosti s populární hrou začaly dostávat více na povrch také další zvěsti a nové informace ohledně již dříve oznámené a vcelku nenápadné malé věcičky s názvem Pokémon GO Plus, která slibuje přinést do hraní větší úroveň pohodlí a rovněž i úsporu baterie mobilního zařízení, ujít pozornosti by proto rozhodně neměla žádnému zapálenému a aktivnímu trenérovi.

Jedná se o šikovné periferní zařízení pocházející přímo z dílny Nintendo, s jehož pomocí získá hráč možnost hrát a užívat si hru, aniž by přitom musel mít neustále v ruce svůj odemčený chytrý telefon, jak tomu je nyní. Příslušenství podobou připomínající špendlík Google Maps (které hra využívá) s ikonickým barevným designem Pokéballu je možné připevnit k přiloženému náramku a nosit jej tak na ruce, případně jej lze připnout na oblečení, například náprsní kapsu.

Náramek Pokémon GO Plus ti ušetří baterii a lovit díky němu můžeš i s mobilem v kapse
Zdroj: Pokémon GO Plus

A jak zařízení přesně funguje? Pokémon GO Plus po připojení k telefonu přes Bluetooth upozorní hráče vibracemi a blikáním LED světýlka v momentě, kdy se ocitne v blízkosti PokéStopu nebo divokého Pokémona. V případě, že se jedná o PokéStop, uživatel stiskne tlačítko umístěné na zařízení, čímž zadá pokyn k hledání předmětů. Zdá se však, že pro při jejich přidání do inventáře již bude nutné vytáhnout telefon. „Pokud naleznete nějaké předměty, přidejte si je do inventáře přejetím prstu či poklepáním,“ píše o funkci oficiální web Pokémon GO. K chytání Pokémonů pak bude taktéž stačit jednoduché použití tlačítka na zařízení Pokémon GO Plus, které vám o nedaleké potvůrce dá opět vědět blikáním a vibrací a stejným způsobem posléze potvrdí, zda jste byli při chytání úspěšní. Nicméně tímto způsobem můžete chytat jedině v případě, že jste daného Pokémona již dříve alespoň jednou chytili klasickým způsobem.

Jednou z hlavních výhod je však úspora baterie telefonu, na niž zapnutá aplikace (v kombinaci s internetovým připojením a GPS) vyvíjí nemalý nápor a bez nutnosti nosit telefon v ruce neustále rozsvícený tak mobil vydrží o něco déle. Otazník však visí nad otázkou, zda bude hráči během používání příslušenství Pokémon GO Plus započítána uražená vzdálenost k líhnutí vajíček a pokud bude zařízení obsahovat krokoměr jako Pokéwalker u her HeartGold a SoulSilver, zda bude chůzi k líhnutí přičítat i při jeho nošení. Na tyto informace si zřejmě budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Náramek Pokémon GO Plus ti ušetří baterii a lovit díky němu můžeš i s mobilem v kapse
Zdroj: Pokémon GO Plus

Nejasnosti se objevují také ohledně dostupnosti a přesné ceny, za kterou se zařízení na trh dostane. Nejdříve se mělo údajně počítat s 31. červencem (júl), podle obchodu Nintendo bychom se však měli nakonec dočkat až 31. srpna (august) za necelých 35 liber (~1 130 korun; 42 eur), tedy o poznání méně, než kolik uváděly předojbednávky na eBay. Nákup u výrobce by měl být navíc zároveň omezen na jeden kus na zákazníka, není však známo, jak tomu bude při nákupu od různých obchodních řetězců.

Po aktualizaci aplikace Pokémon GO by pak příslušenství mělo být kompatibilní s telefony iPhone 5/5C/5S/SE/6/6S/6 Plus/6S Plus, které disponují operačními systémy alespoň  iOS 8 nebo iOS 9. Co se týče uživatelů Androidu, tak ti by si na vydání měli počkat ještě o něco déle, podle všeho totiž vývoj na tento systém stále nebyl dokončen. Po uvedení na trh by k dispozici mohla být také různá barevná provedení, jak naznačuje tento obrázek. Prozatím zřejmě nezbývá než doufat, že výrobce brzy přispěchá, aby všechny stávající nejasnosti a nesrovnalosti oficiálně upřesnil a ukončil veškeré dohady. Dále nelze vyloučit, že po releasu se po příslušenství jen zapráší a ukořistit si jeden kousek pro sebe nebude žádným snadným úkolem. Měli byste o podobné zařízení zájem i vy?

Domů
Sdílet
Diskuse