Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 15:13
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin má tisíce stran materiálu příběhů ze světa Game of Thrones. Dočkáme se od HBO dalšího seriálu?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Je možné, že po skončení Game of Thrones uvidíme prequelový či sequelový příběh?

George R. R. Martin pracuje na příbězích z Westerosu celá desetiletí. Něco měl napsáno dávno předtím, než se ságou o Ohni a ledu začal a něco bude psát i po jejím skončení. Na letošním předávání cen Emmy přiznal, že za ta léta nashromáždil tisíce stran materiálu, který se nedostal do knih a který může sloužit coby prequel pro Game of Thrones a knihy jako takové. Rychle dodal, že pokud by se mu do toho i chtělo, zabralo by to spoustu času, protože stále nedokončil předposlední knihu, natož tu úplně poslední.

V každém případě, HBO se s velkou pravděpodobností pustí do prequelu, sequelu či spin-offu. Nakonec, nahradit Game of Thrones je asi nemožné a stanice bude potřebovat něco, co udrží sledovanost, bude lámat rekordy a k čemu přivolá skutečné génie v oboru. Sám Benioff, jeden z dvojice showrunnerů pro seriál, řekl, že si je jistý, že se dočkáme několika příběhů z tohoto světa, ale pro ně (Benioff a Weisse) je to konec. Budou si chtít odpočinout, respektive se věnovat něčemu jinému. Další projekt by tedy zastřešily úplně jiné mozky. Nakonec, práce na Game of Thrones je na seriálové půdě vůbec nejnáročnější. Nechme teď stranou herce, CGI, gigantičnost produkce a všechno kolem toho. Pokud se zaměříme výhradně na showrunnery, zjistíme, že se celý rok nezastaví. Natáčení trvá přibližně 4 až 6 měsíců, a to od léta do konce roku. Následně začíná post-produkce a zároveň i příprava na další sérii. Benioff a Weiss při tom, jak dokončují post-produkci, píší scénář pro další sérii, a to nemluvíme o tom, že jsou vždy na place. Až Game of Thrones skončí, určitě si velmi vydechnou.

George R. R. Martin má tisíce stran materiálu příběhů ze světa Game of Thrones. Dočkáme se od HBO dalšího seriálu?
Zdroj: HBO

A co se nadcházející série týče, Emilia Clarke aka Khaleesi prozradila, že na epickou bitvu se můžeme těšit i v 7. sérii. Když podobné prohlášení přišlo pár měsíců před premiérou první části 6. série, tak jsme byli obezřetní, ale stále jsme se těšili. A nakonec to dopadlo neskutečně kvalitně. Takže držíme palce.

Domů
Sdílet
Diskuse