Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2016 11:15
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Iron Fist se v prvním traileru podobá Daredevilovi. Létají kopance, hovoří se o mystice a poznáváme skvělé postavy

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Danny Rand doplní zbývající tří marvelácké hrdiny. Čím však bude odlišný?

Danny Rand aka Iron Fist je tak silný, že z něj energie přímo vyzařuje. Kung-fu mistr, poslední ze čtveřice The Defenders, jehož nám Marvel ve spolupráci s Netflixem představí, konečně dostal debutový trailer. Promo video z newyorského Comic-Conu je sice označeno jako teaser, materiálu je však dost na to, abychom ho nazvali trailerem, obzvlášť, když odhaluje některé postavy z předešlých marveláckých seriálů od Netflixu. Zatím to z toho vypadá více než nadějně.

Teaser ještě z července

Už teď víme, že se v březnu zase jednou můžeme těšit na Claire Temple. Následující odstavec může obsahovat spoilery, které se neobjeví v promo kampani, všechny informace však pocházejí z panelu na Comic-Conu přímo od tvůrců, takže nejde o nic zásadního, navíc jsme něco z toho viděli i v prvním traileru. Claire se podle všeho bude učit bojové umění ve škole, kterou vlastní Colleen Wing (Jessica Henwick), Dannyho parťačka ve zbroji. Zdá se tedy, že již během událostí The Defenders bude Claire nejen jejich "zdravotníkem", ale i jejich spolubojovnice. Iron Fist bude primárně bojovat proti organizaci The Hand a také madam Gao (Wai Ching Ho), takže se dočkáme jakéhosi crossoveru s Daredevilem. Záporákem bude také Lewis Tan. Jeho postava se jmenuje Zhou Cheng.

Iron Fist, občanským jménem Daniel Rand, je synem Wendella Randa. Postavu si zahraje Finn Jones a ze známých postav pravděpodobně uvidíme Luka Cage a Night Nurse aka Clair Temple. Wendell v mládí objevil mystické město K'un L'un, objevující se pouze jednou za deset let. Tam zachránil život vládci Lordu Tuanovi, který si ho z vděčnosti osvojil za svého syna. Wendell se po deseti letech rozhodl město opustit a odešel domů, do New Yorku. Stal se úspěšným podnikatelem a oženil se s krásnou Heather Duncan, se kterou zplodil syna Daniela. Když je Dannymu 9 let, jeho otec se rozhodne znovu objevit K'un L'un. Na výpravě však oba jeho rodiče zahynou a Daniel je zachráněn obyvateli mýtického města. Po tom, co se setká s novým vládcem jménem Yü-Ti, si ho vezme na starost Lei Kung, aby ho zaučil do tajů mnoha bojových umění.

Iron Fist se v prvním traileru podobá Daredevilovi. Létají kopance, hovoří se o mystice a poznáváme skvělé postavy
Zdroj: Netflix

Daniel je přirozený talent a brzy dokáže ovládat své čchi jako nikdo jiný a zdolat o hodně zkušenější protivníky. Kung se rozhodne zocelit jeho pěsti boucháním do horkého písku a holého kamene. Když mu bylo 19, získal titul Iron Fist poté, co se mu podařilo v souboji zdolat draka jménem Shou-Lao the Undying a namočit si pěsti v jeho krvi. Po deseti letech tréninku se vrací do New Yorku, aby pomstil smrt svého otce a převzal po něm zpět společnost nesoucí jeho jméno. Takový je origin story oblíbené postavy. V seriálu se Danny kromě The Hand bude zabývat i bývalým společníkem svého otce, jehož děti se dlouhá léta připravovaly na to, že firmu zdědí. Fakt, že její právoplatný majitel se vrátil mezi živé jim to velmi zkomplikuje, a tak se i z bývalých kamarádů stanou rivalové, respektive nepřátelé. V tomto boji mu bude pomáhat právnička Jeryn Hogarth (Carrie-Anne Moss). Tu si můžete pamatovat z Jessicy Jones. Pomalu se světy začínají proplétat. The Defenders se již skutečně blíží... ale o tom si něco řekneme již v dalším článku. Už teď si ale zasloužíte vědět, že hlavní záporáčku si zahraje Sigourney Weaver. Tu představovat skutečně nemusíme, že?

PS: Také v koutku duše doufám, že po The Defenders uvidíme storyline Heroes for Hire?

Iron Fist se v prvním traileru podobá Daredevilovi. Létají kopance, hovoří se o mystice a poznáváme skvělé postavy
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse